KOKIĄ VIETĄ MŪSŲ GYVENIME UŽIMA MUILAS?

0
62
muilas

Muilą, kaip nepamainomą higienos priemonę, žinome nuo labai senų laikų. Kaip liudija istoriniai faktai, muilas jau buvo žinomas Mesopotamijoje prieš puspenkto tūkstančio metų. Muilas jau tada buvo naudojamas ne tik rankoms plauti, praustis, bet ir skalbiniams skalbti. Nuo anų iki dabartinių laikų yra žinomos dvi muilo formos – kietoji ir skystoji.

Kuo skiriasi kietasis muilas nuo skystojo ir kokios jų abiejų galimybės?

Kietuoju muilu įprastai yra laikomas gyvūninių ar augalinių riebalų mišinys. Šie riebalai sumaišomi su stipriu šarmo tirpalu, aromatinėmis medžiagomis ir kitais priedais. Jei kietasis muilas savo sudėtyje neturi drėkinančių medžiagų, tada jis sausina odą.

O skysto muilo gamyboje yra naudojamos emulsinės, stabilizuojančios, minkštinančios ir drėkinančios medžiagos, todėl skystas muilas nesausina odos. Taip pat muilo gamyboje yra naudojamos antibakterinės ir riebalus šalinančios medžiagos. Be to, jos ištirpina visus, net įsisenėjusius, sunkiai pašalinamus nešvarumus, kurie susimaišę su vandeniu nusiplauna.

Kodėl praktiškiau yra naudoti skystą muilą?

Skystą muilą praktiškiau naudoti buityje todėl, kad jis ne tik yra draugiškesnis odai nei kietasis, bet ir todėl, kad jį labai patogu švelniu spustelėjimu paimti iš dozatoriaus ir iš karto juo išsitepti rankas. Tuo tarpu kietojo muilo gabaliukai greitai susitrina, sukietėja ir pasidaro labai slidūs, sprūsta iš rankų. Ir galų gale jie tampa per maži, kad būtų įmanoma jais toliau naudotis. O tada juos tenka išmesti kaip naudojimui nebetinkamas atliekas.

Kas yra žinoma apie prija kosmetikos muilą ir kitas higienos priemones?

Daugelis pastebi, jog prija muilas nuo kitų muilų skiriasi tuo, jog yra labai kvapus ir švelnus. Šis rankoms plauti skirtas muilas yra prisotintas ženšenio ekstraktu, kuris suteikia kūnui energijos pliūpsnį, o makadamijos riešutų aliejus apdovanoja išskirtiniu švelnumo pojūčiu. Šis muilas nesukelia alergijos. Visos prija kosmetikos ir higienos priemonės garsėja savo ypatingais aromatais – tai ir įvairūs kūno kremai, odos valikliai, šampūnai, dušo želė ir kt. Ypač yra vertinamas nepakartojamasis masažinis losjonas, kurio sudėtyje yra kiparisų aliejus.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite