MARIUS MONTIKAS SIEKS REKORDO!

0
51
Rekordas

Gegužės 5 d., 14:00 val.

Pauliau Širvio progimnazijos stadionas

Gegužės 5 dieną Zarasuose bus siekiama labai neįprasto Lietuvos rekordo: važiuodamas vien tik galiniais neįgaliojo vežimėlio ratais Marius Montikas bandys įveikti didžiausią atstumą.

Pagal rekordo registracijos taisykles vežimėlis turi riedėti nepertraukiamai, trumpam stabtelėti galima tik siekiant subalansuoti lygsvarą. ,,Balansuoti remdamasis tik galiniais vežimėlio ratais galiu valandų valandas, bet važiuoti yra žymiai sunkiau“,- sako Marius, neslepiantis ambicijų įveikti bent 10 kilometrų! Šis rekordas taptų ir savotiška generaline repeticija – rudenį vyras planuoja siekti analogiško Gineso rekordo ir jau yra gavęs rekordo siekimo sąlygas.

„Datą siekti rekordo pasirinkau neatsitiktinai: gegužės 5 -oji yra Europos savarankiško gyvenimo diena. Šiuo rekordu būtent ir noriu atkreipti eilinių piliečių ir valdžios dėmesį į neįgaliųjų problemas: nepritaikyta aplinka, paslaugų trūkumas, kartais ir empatijos stoka riboja mūsų savarankiškumą, stumia neįgaliuosius į izoliaciją, atskirtį ir savotišką diskriminaciją daugelyje gyvenimo sričių. Norisi turėti daugiau galimybių, geresnio elementarių paslaugų prieinamumo ir solidarumo, kad galėtume būti savarankiškesni“,- teigia zarasietis Marius, į neįgaliojo vežimėlį sėdęs prieš keletą metų, po patirtos automobilio avarijos, lemtingai pakeitusios jauno vyro gyvenimą.

Beje, savo sąskaitoje jis jau turi vieną labai solidų Lietuvos rekordą – Panevėžyje (Kalnapilio arena) per 5 valandas yra įveikęs didžiausią atstumą (beveik 50 km!) važiuodamas neįgaliojo vežimėliu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite