PAMINĖJOME VILNIAUS 700 METŲ GIMTADIENĮ

0
37
DSC01348 Mokinio Diena

Šiais metais visa Lietuva švenčia Vilniaus 700 metų jubiliejų. Ne išimtis ir Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija, kurioje šiais metais buvo organizuota daugybė renginių, skirtų šiai progai.

Renginiai, skirti Vilniaus 700 metų jubiliejui paminėti, prasidėjo dar gruodžio mėnesį, kada Ia klasės gimnazistai kartu su auklėtoja aplankė kalėdiškai pasipuošusią sostinę ir dalyvavo edukacinėje programoje „Atverkime Vilniaus kiemelių vartus“. Siaurose senamiesčio gatvelėse mokiniai klausėsi gido pasakojimų apie senovinį Vilnių ir jo gyventojus. Didelis gimnazistų būrys vasario mėnesį vyko į Vilniaus knygų mugę, kurios pagrindinis akcentas taip pat buvo 700-ąjį gimtadienį švenčianti mūsų sostinė. Šią išvyką organizavo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų metodinė grupė. Mugėje mokiniai ne tik susipažino su knygų naujienomis, bet ir sutiko gausybę žymių žmonių, aplankė daugybę parodų, stendų, dalyvavo įvairiose veiklose, bendravo su kūrėjais, diskutavo tarpusavyje. Ši išvyka leido pamatyti naujas Vilniaus spalvas. O balandžio mėnesį Ia ir Ib klasių gimnazistai kartu su savo auklėtojomis nuvykę į Vilnių dalyvavo integruotoje istorijos, literatūros, teatro pamokoje. Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje dalyvauta edukacinėje programoje „Žemutinė pilis ir … kūlgrinda“, susipažinta su praktine archeologija, Keistuolių teatre žiūrėtas spektaklis pagal Kazio Binkio kūrybą „Raulas keliauninkas“. Visos šios edukacinės išvykos, leidusios labiau pažinti Vilnių, patirti daugybę gerų emocijų ir pasisemti žinių, buvo finansuotos iš projekto „Kokybės krepšelis“ lėšų.

Renginių, skirtų Vilniaus jubiliejui paminėti, ciklą balandžio 25 dieną vainikavo Mokinio diena gimnazijoje. Tai tradicinis kasmetinis renginys, šiais metais vykęs jau 11 kartą. Žinoma, šių metų Mokinio dienos tema buvo „Vilnius“. Mokinio diena ypatinga tuo, kad pertraukų metų vyksta įvairūs renginiai, o ir pamokos šiek tiek trumpesnės. Ir šiais metais mokiniai buvo aktyvūs per šokių, karaokė pertraukas, valgykloje galėjo pasimėgauti netradiciniu meniu (už tai nuoširdžiai dėkojame šauniosioms gimnazijos virėjoms), 16-tą kartą mokykloje vykusioje kūrybos popietėje gabūs, kūrybingi mokiniai pristatė savo darbus. Džiugu, kad Mokinio dieną mus aplanko ir buvę mokiniai. Viena jų – Jurgita Mikutavičienė, kuri šauniai, energingai vedė šokių pertrauką. Kaip jau įprasta, Mokinio dieną vainikavo baigiamasis renginys, kuriame turėjome ir svečių. Tai Zarasų P. Širvio progimnazijos 8-tokai ir jų auklėtojos. Prieš baigiamąjį renginį gimnazistai supažindino svečius su gimnazija, jos tradicijomis, mokytojais. Gimnazijos muziejuje apie mokyklos istoriją papasakojo istorijos mokytojas Rimantas Bazaras. Tikimės, kad progimnazijos mokiniams mūsų mokykla patiko ir kad rugsėjo mėnesį jie įsilies į gimnazistų būrį.

Baigiamąjį Mokinio dienos renginį pradėjo gimnazistai Emilija, Emilija ir Kirilas daina „Prie pasakų miesto“. Renginio vedėjos Kamilė, Deimantė ir Lauryna pristatė šių metų Mokinio dienos idėją ir pakvietė pasižiūrėti 3-okų gimnazistų Vaido, Armando, Mindaugo, Dominyko, buvusio gimnazisto Simo sukurtą filmuką apie Vilnių. Po to mokiniai dalyvavo žaidime „Kahoot“, kurio užduotys taip pat buvo susijusios su Vilniumi. Baigiamąjį renginį papuošė gimnazistų Tautrimo, Armando, Dominyko, Emilijų, Kirilo, Airingos muzikiniai pasirodymai, už kuriuos nuoširdžiai dėkojame ir muzikos mokytojui Gražvydui Gasparavičiui, parengusiam mokinius. Aktų salę puošė geležinio vilko, menančio Vilniaus įkūrimo legendą, dekoracija, už kurią esame dėkingi mokytojai Jurgitai Navickienei. Už techninę pagalbą ačiū mokytojui Robertui Sukavičiui. Taip pat nuoširdžiai dėkojame gimnazijos direktoriui Rimantui Bikulčiui ir direktoriaus pavaduotojai ugdymui Dalei Gasiniauskienei už palaikymą organizuojant Mokinio dieną.

Noriu padėkoti ir šauniajai savo pagalbininkų gimnazistų komandai – Adrijai, Elingai, Darjai, Justei, Godai, Nedai, Nelijai, Laurynai, Kamilei, Deimantei, Vaidui, Armandui, Valerijai, Rusnei, Mindaugui, Dominykui, Gabrielei, Emilijai, Ugnei, žinoma, Simui. Tikiuosi, jie prisimins Vilniaus 700-ąjį gimtadienį kaip įsimintiną, įdomią šventę.

Mokinio dienos organizatorė Renata Žemaitienė, nuotraukos Vaido Girčio ir Anastasijos Rybakovos

AAD 7276 Mokinio Diena

AAD 7284 Mokinio Diena 1

AAD 7301 Mokinio Diena

AAD 7362 Mokinio Diena

DSC01125 Mokinio Diena

DSC01163 Mokinio Diena

DSC01215 Mokinio Diena

DSC01274 Mokinio Diena

DSC01293 Mokinio Diena

DSC01310 Mokinio Diena

DSC01318 Mokinio Diena

DSC01327 Mokinio Diena

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite