IN MEMORIAM. NETEKOME AKTYVAUS VISUOMENININKO, PIRMOSIOS NEPRIKLAUSOMOS ZARASŲ RAJONO TARYBOS PIRMININKO, BUVUSIO RAJONO SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARIO PRANO GAIDAMAVIČIAUS (1942-01-16 – 2023-05-11)

0
37
žvakė

2023 m. gegužės 11-tąją dieną netikėtai netekome Zarasuose gerai žinomo žmogaus, buvusios svarbiausios rajone statybų įmonės reiklaus, atsakingo, pareigingo vadovo, atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę pirmosios Zarasų rajono tarybos pirmininko, vėliau rajono Savivaldybės tarybos nario ir visuomenininko Prano Gaidamavičiaus.

A. a. Pranas Gaidamavičius gimė 1942 metais sausio 16 d. Vėželių kaime, Utenos rajone. Mokėsi Vyžuonų vidurinėje mokykloje, vėliau išvyko mokytis į technikumą. 1958 m. įstojo į Vilniaus geležinkelio transporto technikumą, baigęs jį, pagal paskyrimą išvažiavo į Čeliabinską, Pietų Uralą. Dirbo darbų vykdytoju, statė Čeliabinsko naująją geležinkelio stotį, devynaukščius gyvenamuosius namus. Vėliau buvo pašauktas į kariuomenę, tarnavo tuometiniame Leningrade, karinio dalinio štabe. Po tarnybos kariuomenėje, 1985 metasi baigė Vilniaus inžinierinį statybos institutą ir įgijo statybininko-ekonomisto specialybę.

A. a. Pranas Gaidamavičius 1973 metais atvyko į Zarasus ir ėmėsi statybos darbų: fabriko statybos Zarasų mieste, kaimuose statė fermas, mechanines dirbtuves, vaikų darželius, valgyklas, ambulatorijas. Zarasuose jo vadovaujamų statybininkų rankomis statyti „išdygo“ beveik visi mūriniai daugiabučiai namai. Vėliau 1987 m. buvo išrinktas į atsakingas rajono vadovo – Vykdomojo komiteto pirmininko pareigas. 1990 m. išrinktas rajono Tarybos pirmininku, 1995 m. – rajono Savivaldybės tarybos nariu.

A. a. Pranas Gaidamavičius turėjo daugybę mėgstamų veiklų: bitininkavo, rūpinosi sodu, augino daržoves, žvejojo, medžiojo, domėjosi Lietuvos ir viso pasaulio aktualijomis.

Zarasų rajono savivaldybės bendruomenė liūdi netekusi a. a. Prano Gaidamavičiaus, nuoširdžiai užjaučia velionio šeimą ir artimuosius. Jo šviesus paveikslas – dvasios stiprybė, vidinė energija, atsidavimas Zarasų kraštui, gebėjimas dirbti ir tobulėti – išliks visų jį pažinojusiųjų atmintyje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite