DĖL DUSETŲ VAISTINĖS

0
68
vaistine

Pastaruoju metu Zarasų rajono savivaldybės administracija gauna nemažai gyventojų paklausimų dėl vaistinės Dusetose. Gyventojai teiraujasi, kokia yra dabartinė situacija ir ar bus vaistinė. Zarasų rajono savivaldybės vadovai šios dusetiškių problemos nepamiršo ir aktyviai ieško vaistinės atsiradimo būdų Dusetose. Rajono Savivaldybės administracijos direktorius Aurelijus Banys jau nuo pat pirmųjų darbo dienų pradėjo spręsti šią situaciją.

Administracijos direktorius Aurelijus Banys susisiekė su keturiais Lietuvos vaistinių tinklais: UAB „Eurovaistinė“, UAB „Camelia“, UAB „Apotheka Pharma vaistinė“, UAB „Gintarinė vaistinė“. Pastarieji trys tinklai atsakė, kad šiuo metu vaistinių plėtra jų nedomina, todėl įsteigti vaistinės Dusetose jie neplanuoja. Anot jų, šią problemą reikėjo spręsti prieš 10 metų, kai vyko vaistinių plėtra Lietuvoje. Su vieninteliu vaistinių tinklu – UAB „Gintarinė vaistinė“ vyksta pokalbiai. Iš pradžių šis vaistinių tinklas patalpų norėjo Zarasų rajono pirminės sveikatos priežiūros centro Dusetų ambulatorijoje. Zarasų rajono savivaldybė jau buvo pasirengusi suteikti ir pritaikyti patalpas Dusetų ambulatorijoje, tačiau vaistinės pozicija pasikeitė. Šiuo metu UAB „Gintarinė vaistinė“ patalpų nori Dusetų miesto centre. Taip pat dar yra laukiama atsakymo, ar UAB „Gintarinė vaistinė“ suras farmacininką. Jeigu farmacininkas bus surastas, Zarasų rajono savivaldybės vadovai ieškos vaistinei patalpų Dusetų centre.

Šiuo metu visi Lietuvos miestai ir miesteliai susiduria su didele problema – farmacininkų trūkumu. Todėl Zarasų rajono savivaldybė prašo visų rajono gyventojų pagalbos. Galbūt pažįstate farmacininką arba turite idėjų, kaip jį būtų galima pritraukti į Dusetas?

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite