PAGRINDINIAI PAKABINAMŲ ŠVIESTUVŲ IR SIETYNŲ SKIRTUMAI

0
49
pakabinami šviestuvai

Kabantys šviestuvai – sąvoka, kuriai galima būtų priskirti tiek sietynus, tiek pakabinamus šviestuvus. Šiais laikais šviestuvų asortimente tikrai galima rasti itin skirtingus kabančių šviestuvų variantus, pagrįstus kardinaliai skirtingomis dizaino savybėmis, formomis, spalvomis ir, savaime suprantama, kaina. Todėl vieno ar kito stiliaus kabantį šviestuvą tikrai galima rasti beveik kiekvienuose namuose.

Dauguma žmonių galvoja, kad sietynai ir pakabinami šviestuvai yra sinonimai. Tačiau iš tikrųjų, tai yra pakankamai panašūs, tačiau skirtingi šviestuvų tipai. Taigi, kuo pakabinamas šviestuvas skiriasi nuo sietyno? Ir kuris iš šių variantų yra geresnis pasirinkimas?

Viskas, ką reikia žinoti apie pakabinamus šviestuvus

 

Pakabinami šviestuvai – šviestuvo tipas, kuris puikiai atlieka tiek papildomo, tiek pagrindinio patalpos apšvietimo funkciją. Pakabinami šviestuvai gali būti pačių įvairiausių formų, spalvų ir stilių. Todėl šia apšvietimo priemone galima sukurti kardinaliai skirtingą efektą bet kurioje patalpoje. Aliuminio korpuso, juodi pakabinami šviestuvai puikiai tinka skandinaviško interjero erdvėms.

Lengvi, žaismingų formų, plastikinio korpuso kabantys šviestuvai idealiai papuošia vaiko kambarį. O stikliniai, daugiau nei vieną šviesos šaltinį turintys pakabinami šviestuvai gali būti naudojami koridoriuose, virtuvės ar svetainės erdvėse.

Skirtingų pakabinamų šviestuvų pritaikymo galimybės labai plačios, o jų kainų amplitudė – didelė. Todėl pakabinami šviestuvai puikiai pateisina tiek ekstravagantiškų apšvietimo sprendimų ieškančių, tiek praktiškus šviestuvus vertinančių žmonių poreikius.

Sietynų privalumai ir trūkumai

Senais laikais krištoliniai sietynai buvo laikomi didžiausiu prabangos ženklu. Šiais laikais situacija kiek kitokia. Nors šiuolaikinėje šviestuvų rinkoje tikrai galima rasti didingų, itin sunkių ir senąsias prabangos tradicijas atspindinčių krištolinių sietynų, tačiau iš esmės sietyno samprata gerokai pakito.

Šviestuvų parduotuvėse galima rasti labai modernių, LED juostomis patobulintų sietynų, kurie savo išvaizda labai primena pakabinamus šviestuvus. Todėl tikslius šiuolaikinio sietyno ir pakabinamo šviestuvo skirtumus tikrai labai sunku įžvelgti.

Visgi, net ir šiuolaikinėmis gamybos technologijomis pagrįsti, itin modernūs sietynai dažniausiai yra pritaikyti ne bet kokioms patalpoms, o svarbiausioms namų erdvėms, tokioms kaip svetainė ar valgomasis.

Racionalesnis pasirinkimas – sietynas ar pakabinamas šviestuvas?

Visi kabantys šviestuvai tikrai dovanoja namų erdvėms akivaizdų estetinį pokytį. Tiek tinkamai prie namų interjero priderinti pakabinami šviestuvai, tiek sietynai reikšmingai pagerina kambario įvaizdį ir neabejotinai tampa pagrindiniu patalpų akcentu. Jeigu kabantį šviestuvą planuojate montuoti vaiko kambaryje, koridoriuje, darbo kambaryje ar miegamajame, tuomet racionalesnis pasirinkimas yra pakabinamas šviestuvas. Tačiau, jeigu ieškote didingo ir prabangaus akcento svečių kambariui, erdviam valgomajam ar svetainei, tuomet vertėtų apsvarstyti vieno ar kito stiliaus sietyno įsigijimo galimybę.

Veiksniai, kurie turėtų nulemti kabančio šviestuvo pasirinkimą

Jeigu anksčiau sietynai buvo siejami tik su klasikinio stiliaus interjeru, šiais laikais šios sąsajos išnyko. Taigi, jeigu savo namų erdvėse puoselėjate modernistinį, skandinavišką ar bet kokį kitą stilių, tikrai nevertėtų susidaryti išankstinės nuomonės, jog sietynai nėra tinkama apšvietimo priemonė.

Analogiškai, jeigu gyvenate būste, kuriame vyrauja klasikinio stiliaus interjeras, tai tikrai nereiškia, kad namų interjero nepraturtins tinkamai parinktas pakabinamas šviestuvas.

Todėl, jeigu savo namų erdves norite patobulinti kabančiu šviestuvu, nereikėtų rinktis tik iš sietynų ar tik iš pakabinamų šviestuvų. Protingiausia būtų įdėmiai apžvelgti ir objektyviai įvertinti visų kabančių šviestuvų pasirinkimo galimybes ir išsirinkti tokį kabantį šviestuvą, kuris maksimaliai atspindės individualų namų charakterį.

Tik tokiu būdu išsirinksite apšvietimo priemonę, kuri akimirksniu prisiderins prie kitų interjero sprendimų ir taps pačiu garbingiausiu patalpos akcentu.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite