REGISTRŲ CENTRAS: LIETUVOJE MAŽĖJA APLEISTOS ŽEMĖS PLOTAI

0
65
apleista
Per pastaruosius metus Lietuvoje mažėjo žemės sklypų su apleistais žemės plotais. Remiantis naujausiais duomenimis, žemės sklypų su apleista žeme skaičius per metus sumažėjo dešimtadaliu, o bendras apleistos žemės plotas juose – beveik šeštadaliu, skelbia Registrų centras.

„Šiuo metu visoje šalyje esama beveik 39 tūkst. žemės ūkio paskirties žemės sklypų, turinčių apleistų žemės ūkio naudmenų plotų. Bendrai šie žemės sklypai užima 257 tūkst. hektarų plotą, tačiau apleistos žemės plotas juose sudaro 20,4 tūkst. ha, arba 0,3 proc. viso šalies ploto. Palyginti su praėjusiais metais, apleistų žemės sklypų kiekis sumažėjo 11 proc., o žemės sklypuose apleistos žemės plotas – net 16 procentų“, – sakė Registrų centro Turto vertinimo valstybės reikmėms skyriaus vadovė Lina Kanišauskienė.
 
Iš viso Registrų centro šiuo metu yra įregistruota beveik 2,5 mln. sklypų, užimančių 5,9 mln. ha plotą, nurodoma pranešime žiniasklaidai.
 
Daugiausiai apleistos žemės ūkio paskirties sklypų vis dar yra Vilniaus rajono savivaldybėje – 3,3 tūkst. sklypų, kuriuose suskaičiuota apie 1,8 tūkst. ha apleistos žemės. Kaip ir praėjusiais metais, nemažai tokių sklypų aptinkama Molėtų, Zarasų, Utenos ir Trakų  rajonuose.
 
Pasak Registrų centro, kiek kitaip duomenys pasiskirstę lyginant savivaldybėse registruotų žemės ūkio naudmenų ir apleistų žemės ūkio naudmenų santykį – daugiausia tokių plotų Zarasų rajono savivaldybėje (3,3 proc.), Molėtų rajono savivaldybėje (2,8 proc.), Birštono ir Trakų rajono savivaldybėse (po 2,5 proc.).
 

ELTA (ELTA)
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite