ŠAUDYNES DEGALINĖJE SURENGĘS ZARASIŠKIS PO NUOSPRENDŽIO PASKELBIMO SUIMTAS TEISMO SALĖJE

0
88
suimtas

Paskelbtas nuosprendis Zarasų rajono degalinėje šaunamuoju ginklu vyrą sunkiai sužalojusiam 29 metų zarasiškiui. Jam skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Teisiamųjų suole Zarasų rajono gyventojas G. B atsidūrė dėl 2021 metų rugsėjį įvykusio incidento vienoje šio rajono degalinių. Pavakarę degalinės teritorijoje pasigirdo keli šūviai. Vėliau liudytojai teigė, kad šaudyta buvo automobilyje BMW angliškais registracijos numeriais. Šaudė prie minėto automobilio vairo sėdėjęs vyras. Jo auka tapo kitas vyriškis, įsėdęs į automobilį pasikalbėti.

Degalinės lankytojams pastebėjus, kas vyksta, šaulys išlipo iš automobilio ir pabėgo.

Keleivio vietoje sėdėjęs zarasiškis, ištiktas šoko, iš pradžių nesuprato esąs pašautas, o pamatęs žaizdas ir pasijutęs prastai, sugebėjo pats automobiliu nuvažiuoti iki artimiausios gydymo įstaigos. Vėliau ekspertai nustatė, kad į nukentėjusįjį iš šaunamojo ginklo buvo pataikyta mažiausiai 2 kartus, kulkos pažeidė vidaus organus. Dėl šių sužeidimų vyrui buvo sunkiai sutrikdyta sveikata.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir sunkaus sveikatos sutrikdymo atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Bylą išnagrinėję Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmai birželio 19 dieną G. B. pripažino kaltu ir skyrė jam subendrintą 5 metų laisvės atėmimo bausmę, suimant jį iškart po šio nuosprendžio paskelbimo.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Panevėžio apygardos teismui.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus
vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė (Panevėžys),
tel.: (8 45) 441 154, mob. 8 614 58 699

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite