KADA VAIRUOTOJAMS BŪTINA TURĖTI CE KATEGORIJĄ?

0
91
truck 4933514 1920 e1655291191430 1024x790

Jei turite išsilaikę B kategorijos vairuotojo teises, jus galite mėgautis važinėjimu lengvaisiais automobiliais, kuriuose neviršijamas aštuonių sėdimų vietų limitas. Įgyta C kategorija vairuotojui leidžia vairuoti sunkvežimius, o CE kategorija suteikia teisę vairuoti sunkiasvorius sunkvežimius su priekaba.

Ko reikia, norint įgyti CE kategoriją?

Norint gauti pastarąją kategoriją, prieš tai reikia būti išlaikius B ir C kategorijų egzaminus. CE kategorijos mokymai trunka iki keturių savaičių. Į jų programą yra įtraukti ir teoriniai, ir praktiniai užsiėmimai. Baigus šios kategorijos mokymo kursų programą, belieka išlaikyti gautinį egzaminą Regitroje.

Ką vairuotojui garantuoja CE kategorija?

Pirmiausiai CE kategorija vairuotojui garantuoja stabilų ir neblogai apmokamą darbą. Ypač yra paklausūs tie vairuotojai, kurie turi ilgametę darbo patirtį, tačiau įmanoma pradėti darbinę karjerą ir jauniems vairuotojams. Darbo pasiūlymų tiek Lietuvoje, tiek Europos šalyse yra gausu. Yra darbo ir pavieniams vairuotojams, ir norintiems dirbti poromis.

Koks darbas Lietuvoje ir užsienio šalyse siūlomas CE kategorijos vairuotojams?

CE kategorijos vairuotojo darbas reikalauja gebėjimo vairuoti sunkvežimius su priekabomis bei specialius automobilius, prie kurių gali būti jungiamos priekabos. Pagal siūlomo darbo skelbimus, CE kategorijos vairuotojams siūloma vežti cisternas su silosu, vilkikais pervežti statybines medžiagas, maisto produktus ir pramoninius gaminius.

Užsienio šalyse trūksta ir autovežių vairuotojų. Be vairavimo ir krovinio saugaus pristatymo gavėjui vairuotojai taip pat yra atsakingi už krovinio pakrovimą ir iškrovimą. Ypač ši procedūra yra sudėtinga, kai tenka dirbti su temperatūros pokyčiams jautriais kroviniais.

Kaip organizuojamas darbas, kai pervežami šaldyti produktai?

Kai pervežami šaldyti maisto produktai ar kiti panašios būklės kroviniai, vairuotojams labai svarbu sekti krovinio temperatūrą, kad ji nenukristų žemiau arba nepakiltų aukščiau specialiai nustatytos temperatūros. Optimalios šalčio temperatūros palaikymas reikalingas ne tik gabenant maisto produktus, bet ir medikamentus, laboratorinius mėginius ir panašiai. Kai tokios rūšies krovinį gabena du vairuotojai, tada jis būna greičiau pristatomas, nes kol vienas vairuotojas vairuoja, kitas gali ilsėtis. Be to, vežant užšaldytus krovinius, kaip tik yra reikalingas skubumas.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite