KELIONĖS KNYGŲ PUSLAPIAIS

0
61
20230726 154835

Kasdien daugybė žmonių išsiruošia į keliones: vieni atostogų, kiti atradimų, treti naujų įspūdžių. Tačiau, ką daryti jei šią akimirką negalite krautis lagamino ir leistis į kelionę? Knygos yra puiki galimybė pažinti tolimus kraštus nepakylant nuo sofos.

Būtent taip ir keliauja skaitytojų klubo dalyviai  vasaros susitikimų metu. Būrys skaitymo entuziastų, susirinkusių antradienio pavakarę skaitytojų klube, dalinosi kelionių puslapių eilutėmis įspūdžiais.

Pirmoji – Alberto Angela „Viena diena senovės Romoje“ knyga skirta visiems, mėgstantiems keliones laiku. Ji nukelia skaitytoją į Romą, 115 m. po Kr., atgaivina senovės Romos griuvėsius parodo to meto kasdienį gyvenimą. Skaitytojas gali įsivaizduoti, koks buvo jausmas einant gatve, kokie buvo praeivių veidai, kaip kvepėjo maistas.

Arūnos Kaminskienės ir Danos Loher knygos „Žydrojo dangaus kraštas Bavarija: viena gražiausių planetos vietų“ aptarimą pagyvino įspūdžiai, patirti keliaujant po šį nuostabų kraštą.

Ne visos kelionės baigiasi laimingai. Štai Jono Krakauerio knygos „Į laukinį pasaulį“ herojaus beatodairiška kelionė į Aliaską, į laukinę gamtą baigiasi mirtimi, o Cheryl Strayed savo romane „Laukinė“ pasakoja apie kelionę, kuri išlaisvino moters sielą.

Nepaliko abejingų ir knyga  „Kulinarinės kelionės“. Joje – gražiausių Lietuvos vietovių aprašymai ir tradiciniai valgiai, kurių verta paskanauti įvairiuose mūsų šalies kampeliuose. Kaip mėgautis maistu ir gyvenimu geriausiai žino prancūzai. Erikos Umbrasaitės „Prancūzija mon Amour“ kaip tik apie tai. Joje –  prancūziško gyvenimo būdo paslapčių rinkinys (Juk įdomu sužinoti, kodėl įsidėję antrą kartą sūrio rizikuojate nebūti pakviestas dar kartą vakarienės.).

Jaukus vakaras ragaujant nepaprastai skanų Saulės keptą rabarbarų pyragą ir prisimenant kelionių nuotykius prabėgo akimirksniu.

Skaitykite ir keliaukite! Jūsų patogiam pasirinkimui parengta ekspozicija „Knygų kelionės“, o skaitytojų klubas „Knygų sala“ vėl kvies į susitikimą paskutinį rugpjūčio antradienį.

Jurga Sagadinaitė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vyresn. bibliotekininkė

Nuotr. autorės

20230725 173957

20230725 181614

20230725 185141

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite