„EŽERŲ ŽEMĖS“ KLUBIEČIŲ PARODA LAIKO ŽENKLAI

0
37
Afiša

Rugpjūčio 12 d.(šeštadienį) 17 val. Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos galerijoje fotoklubo „Ežerų žemė“ parodos „Laiko ženklai“ atidarymas. Maloniai kviečiame dalyvauti. Paroda veiks iki spalio 19 d.

Apie parodą fotoklubo narys Stanislovas Sinkevičius:

Nors tema labai plati, reikia pripažinti, jog mums visiems tai buvo nelengvas kūrybinis išbandymas. Visi virsmai, įvykę ir tebevykstantys pasaulyje, aplink mus ir kiekvieno asmeniniame gyvenime, sutelpa į beribę laiko sąvoką.

 Laiko žymės matomos tiek sustingusių, romantinių, nostalgiškų, tiek drastiškų įvykių, tiek išlikusių pokyčių vaizdinių, tiek  ir žiaurios realybės randų pavidalu.

 Nuostaba ir liūdesys, džiaugsmo ir skausmo reminiscencijos, svajonės, vizijos ar realybė – didžiulė emocijų, potyrių ir suvokimo dermės įprasminimo visuma.

Kintančio pasaulio, kintančios kiekvieno gyvenimo aplinkos, kintančio savęs santykiuose su kitais matymo refleksijos.

Simboliška, kad pristatoma nauja mūsų klubo grupinė nuotrauka yra prie vieno iš pirmųjų Zarasų fotografų Moisejaus Botviniko skulptūros ežero pakrantėje. Žymaus kraštiečio išlikusiose fotografijose matome ir tuometinius zarasiškius, ir gimtojo miestelio vaizdus – mus pasiekusi to laiko ir ženklų simbolinė sąsaja. Tai savotiška nenutrūkusi gija – fotografijos meno Zarasuose tąsa.

Kiekvienas iš parodos autorių savaip išgyvena, supranta, mato ir įprasmino šios labai plačios temos sąvoką. Tai ir švelnus artimųjų kartų tarpusavio santykis, laiko ir įvykių stebėjimas iš šalies, praeinančios gyvensenos, verslų, daiktų nostalgija, skaudūs pakeistos gyvybinės aplinkos randai, filosofinis požiūris į laiko tėkmę.

Tai sustabdytas mūsų fotografijose laikas, palikęs savo ženklus apie mus ir mumyse.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Nuotr. iš fotoklubo „Ežerų žemė“ archyvo

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite