XXIII ŠV. MATO TARPTAUTINIS VARGONŲ MUZIKOS FESTIVALIS

0
122
Karolina Juodelytė Zarasai A4 page 0001
Liepos 22–rugpjūčio 27 d. Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje vyks XXIII Šv. Mato tarptautinis vargonų muzikos festivalis (meno vadovas Stanislovas Aglinskas).
Šiemet festivalyje skambės net vienuolika koncertų, kuriuose pagrindinis dėmesys bus skirtas jauniesiems Lietuvos ir užsienio šalių atlikėjams, kurie jau spėjo pasirodyti įvairiuose festivaliuose ir tarptautiniuose konkursuose. Jų atliekamos programos pasižymi didele branda ir įvairiapusiška interpretacija. Aštuoni vargonų muzikos koncertai vyks Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje, o kiti, kamerinio pobūdžio renginiai, kvies apsilankyti Dusetų, Zarasų ir Debeikių bažnyčiose.

 
Liepos 22 d. 23.00 val. Anykščiuose vyks festivalio atidarymo koncertas „Tarpžvaigždinė muzikos ir šviesos siuita“. Koncertuos „Vokalinio meno tinklas“ – profesionalių kūrėjų ir atlikėjų komanda, kurianti scenos menų projektus. Tai: Ilona Pliavgo – sopranas, Emilė Elena Dačinskaitė – sopranas, Roberta Daugėlaitė – mecosopranas, Kristina Jurevičiūtė – mecosopranas, Vaidas Bartušas – kontratenoras, Alfredas Miniotas – bosas. Vargonuos Jurgita Kazakevičiūtė. Šiais metais koncertą puoš „Lazerių projekto“ šviesų meistrai.
 
Liepos 29 d. 20.00 val. svečiuosis jaunosios kartos vargonininkė iš Rumunijos Luisa Râpă. Rugpjūčio 5 d. 20.00 val. vargonuos vargonininkė iš Latvijos Simona Sunepa.
 
Rugpjūčio 12 d. 20.00 val. svečiuosis vyriausias ir tituluočiausias festivalio vargonininkas iš Čekijos František Vaníček. Jis yra tarptautinių konkursų laureatas, sugrojęs virš šimto solinių koncertų įvairiose šalyse. Nuo 1995 m. jis dėsto vargonavimo meną Hradec Králové universitete. Rugpjūčio 19 d., 20.00 val., festivalyje grieš Didžiosios Britanijos vargonininkas Jeremiah Stephenson. Kembridžo universiteto ir Karališkosios muzikos akademijos absolventas. Rugpjūčio 26 d. 20.00 val. pasirodys Italijos vargonininkas, klavesinininkas, pianistas ir dirigentas Giorgio Revelli. Viešnagės Anykščiuose metu kartu su prof. Virginja Survilaite ves masterklas paskaitas jauniesiems vargonininkų stovyklos dalyviams. Rugpjūčio 27 d., 12.00 val., jaunieji Lietuvos atlikėjai koncertuos Debeikių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Rugpjūčio 27d., 20.00 val., Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje –festivalio uždarymo koncertas. Dalyvaus – jaunieji Lietuvos vargonininkai.
 
Šv. Mato tarptautinio vargonų muzikos festivalis klausytojų neaplenks ir kituose miestuose ir miesteliuose. Rugpjūčio 12 d., 18.30 val., Zarasuose Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje ir rugpjūčio 13 d., 12.00 val., Dusetų Švč. Trejybės bažnyčioje koncertuos vargonininkė Karolina Juodelytė (Lietuva–Vokietija), baritonas Dmitry Grinikh ir sopranas Sara Vujošević Jovanović iš Juodkalnijos. Rugpjūčio 15 d., 12.00 val.,Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vargonuos Rūta Blaškytė ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas, prof. Tomas Ladiga (bosas).
 
Vargonų muzikos mylėtojai, nuoširdžiai kviečiame atvykti į Šv. Mato tarptautinio vargonų muzikos festivalio renginius ir mėgautis instrumentų karaliaus garsų didybe!
 

Festivalio projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Anykščių rajono savivaldybė.
Karolina Juodelytė Dusetos A4 page 0001

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite