„VAIKŲ SVAJONĖS“ PROJEKTAS „LABAS, RUGSĖJI!“: VISAS DĖMESYS – VAIKŲ DIENOS CENTRAMS IR PASIRUOŠIMUI NAUJIEMS MOKSLO METAMS

0
68
vaiku svajones

Rugpjūčio 1  dieną startavo Vaikų svajonių komandos, „DPD Lietuva“ ir „Officeday“  projektas  „Labas, Rugsėji!“ .  Jo metu svajonių pildytojai kviečiami padėti išpildyti vaikų, augančių socialinės rizikos ar sunkiai finansiškai besiverčiančiose šeimose, bei  vaikų, lankančių Dienos centrus, svajones.

„Padėkime kiekvienam vaikui oriai pasiruošti naujiems mokslo metams ir užklasinei veiklai“, – tokiu kvietimu pristatomas šis projektas, prie kurio jungiasi dešimtys savanorių ir per tūkstantį socialinių darbuotojų.

Vaikų svajonių komanda per Vaikų Dienos Centrus atranda vaikus, augančius sunkiau finansiškai besiverčiančiose šeimose, ir kviečia svajonių pildytojus padėti šiems vaikams tinkamai pasirengti mokyklai.

„Manome, kad kiekvienas vaikas, nepaisant jo šeimos finansinių galimybių, turi turėti tinkamas sąlygas pasiruošti naujiems mokslo metams. Tam, kad visi vaikai turėtų kuo labiau vienodas sąlygas ir nejaustų socialinės atskirties diskomforto, nejaukumo dėl mokyklinių priemonių stygiaus prasidėjus naujiems mokslo metams.  Mūsų tikslas atrasti ir paremti būtent šiuos vaikus ir vaikus, lankančius vaikų dienos centrus, kuriuose vaikai praleidžia daug laiko po pamokų, ruošia namų darbus, dalyvauja užklasinėse veiklose“ – sako Ramunė Baltaduonienė, Vaikų svajonių vadovė.

DIENOS CENTRUOSE vaikai ne tik mokosi, piešia, lipdo, žaidžia įvairius mokomuosius ir linksmus žaidimus, bet ir keliauja, stovyklauja, padeda vieni kitiems atlikti tam tikras užduotis ir svarbiausiai mokosi socialinių įgūdžių.

Tvarkinga, oro sąlygas atitinkanti apranga,  šiltas maistas, higiena, rūpestis, šiluma, pamokų paruošimas tyloje ir ramybėje, tinkami mokykliniai reikmenys vis dar ne visose šeimose yra savaime suprantami dalykai. Tad bent dalį šių trūkstamų dalykų vaikų gyvenime suteikia Dienos centras. Vieta, kur gaunama tai, ko trūksta šeimoje: meilė, maistas ir ramybė.

Socialinių įgūdžių stokojančios ar finansinį nepriteklių jaučiančios šeimos neturi finansinių galimybių nupirkti savo vaikams tinkamų mokyklai daiktų, ko pasėkoje, vaikai jausdami socialinės atskirties padarinių poveikį praranda motyvaciją lankyti mokyklą.

Prisijungti prie projekto visiškai paprasta: tereikia užsukti į interneto svetainę www.vaikusvajones.lt, išsirinkti debesėliuose nugulusias „Labas, Rugsėji!“ svajones ir jas išpildyti. „Officeday“ visiems svajonių pildytojams suteikia 35 % nuolaidą nenukainotoms mokyklinėms prekėms pildantiems tiek svajones atrinktas „Officeday“ fizinėse parduotuvėse ir internete, tiek savarankiškai pasirenkantiems svajones išpildyti iš www.vaikusvajones.lt puslapio.

Pasirinktas svajones iš bet kurio Lietuvos kampelio pristatyti padės vienas ištikimiausių „Vaikų svajonių“ partnerių „DPD Lietuva“. Statistika atskleidžia, kad maždaug 70 proc. vaikų svajones pildančių žmonių nemokamai perduoda dovanas su siuntų pristatymo bendrovės „DPD Lietuva“ pagalba. Tokiu būdu geradariai gali skirti papildomas lėšas vaikų svajonių pildymui ir nesirūpinti jų logistika.

„Nuo 2016 m. pristatėme beveik 35 tūkst. siuntų, kuriose slypėjo įvairios vaikų svajonės. Džiaugiamės, kad jau nebe pirmus metus prisidedame prie šios socialinės iniciatyvos ir palengviname ant projekto organizatorių ir jo dalyvių pečių krentančią logistinę naštą. Šalies gyventojai aktyviai pildo vaikų svajones ne tik per didžiausias metų šventes, bet ir ištisus metus, o mes ir toliau rūpinamės, kad jos saugiai ir greitai pasiektų vaikų rankas“, – sako „DPD Lietuva“ pardavimų ir marketingo vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

Projektas „Vaikų svajonės“ per 13 veiklos metų padėjo išpildyti 123561 tūkst. sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajonių. Projekto veikla yra pagrįsta savanoryste: visi jį organizuojantys žmonės, projekto partneriai ir šiais vaikais besirūpinantys savivaldybių socialiniai centrai projekte dalyvauja savanoriškai bei neatlygintinai, projekto įgyvendinimui aukodami savo asmeninį laiką ir kitus išteklius. Projekte dalyvauja apie 150 savanorių ir apie 1200 socialinių darbuotojų.

Apie ką svajoja mūsų herojai?

Ukmergė, Ailandas 8 metai

Esu Ailandas. Augu gausioje šeimoje. Mūsų viso yra 8 vaikai. Man būtų reikalingas penalas su reikmenimis: Parkeris/tušinukas, Liniuotė, Trintukas, Paprasti pieštukai, Drožtukas, Teksto žymeklis .

Ačiū, labai.

 

Palanga , Arijus 9 m.

Mėgstu labai piešti akriliniais markeriais, užaugęs norėčiau būti dailininku. Vaikystėje lavinu savo įgūdžius.

 

Molėtai. Akvilė, 13 m.

Sveiki, mano vardas Akvilė, man 13 metų. Nuo gimimo turiu regėjimo (ne)galią, tačiau su mokytojų pagalba bei mamos palaikymu, galiu lankyti įprastą mokyklą. Mokytis sunku, tačiau aš labai stengiuosi. Taip pat patinka piešti.  Šiuo metu man labai reikia dailės reikmenų (spalvoti pieštukai, flomasteriai, plastilinas, akvareliniai dažai, guašas, teptukai, klijai, žirklės).

 

 

 

Molėtai. Evaldas, 18 m.

Sveiki, mano vardas Evaldas. Man 18 metų. Šiemet mokysiuosi 11 klasėje. Nors anksčiau į mokslus nežiūrėjau rimtai, praleisdavau pamokas, tačiau jau surimtėjau ir pradėjau mokytis. Vėliau planuoju tapti mechaniku. Šeimoje dirba tik tėtis, nes mama prižiūri 1 metų sesutę. Tėvams sunku aprūpinti mane priemonėmis mokyklai, o man labai reikėtų braižybos reikmenų (segtuvo, braižymo popieriaus, paprastų pieštukų, trintuko, drožtuko, skriestuvo, liniuočių).

 

Pakruojis. Miglė 15 m.

Sveiki, esu Miglė, man 15 metų. Persikėlėme su mama ir broliu gyventi į kitą kaimelį. Draugų neturiu, esu uždaro būdo, abiems su broliu nustatytas neįgalumo lygis, tėtis miręs, mama mus augina viena.  Labai patinka piešti, per atostogas daugiausiai laiko praleidžiu piešdama ar darydama kokius darbelius. Mokykloje lankau dailės būrelį. Kadangi mama  gali nupirkti tik minimaliai piešimo priemonių, taupydama ne visuomet negaliu įgyvendinti savo sumanymų, išreikšti savo minčių. 

Būčiau labai dėkinga už išpildytą mano svajonę.

Ir dar keli šimtai „Labas, Rugsėji!”  svajonių bus mūsų puslapyje www.vaikusvajones.lt

Su šypsena,

Ramunė Baltaduonienė

Projekto vadovė

+37061602426

ramune@vaikusvajones.lt

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite