PIRMOKŲ ŠVENTĖ BIBLIOTEKOJE

0
19
zoomed dsc 0488

Gegužės 16 d. Zarasų „Santarvės” pradinės mokyklos 1 c klasės mokiniai ir tėveliai šventė Šeimos dieną. Šį kartą pirmokų šventė vyko Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Mokytoja Regina Gecevičienė su mokiniais ilgai ruošėsi šiai dienai, tad šventė buvo nuostabi ir pilna staigmenų.

Bibliotekoje visus pasitiko svetingasis Zuikis Nulėpausis ir pakvietė į didžiąją salę. Čia vaikai, mokytojos Dianos Skvarčinskaitės vadovaujami, visiems dovanojo gražų koncertą. Skambėjo dainos, liejosi eilės mamoms, tėčiams, močiutėms ir seneliams… Ne vieno klausytojo akyse sužvilgo ašaros. Vaikai bučiniais, apkabinimais ir paveikslėliais apdovanojo atvykusius tėvelius ir, kad būtų smagiau, pakvietė visus pašokti ir pažaisti liaudiškų žaidimų.

Po koncerto, Zuikis pakvietė visus apsižvalgyti po gražias bibliotekos patalpas, susipažinti su jos siūlomomis paslaugomis, pasigėrėti nuostabiais vaizdais, kurie atsiveria nuo bibliotekos stogo. Kai kurie tėveliai ten tikrai nebuvo buvę.

Apžiūrėjus biblioteką, tėvelių laukė staigmena. Jie buvo pakviesti į vaikų tapybos darbų parodą, kurią išeksponavo bibliotekos darbuotoja Zina Černovienė. Čia tėveliai turėjo surasti savo portretą, kurį nupiešė jų vaikai. Be autoriaus užrašo tai padaryti tikrai buvo nelengva, bet visi tėveliai stengėsi atpažinti save, nors plaukų ar akių spalva ir forma buvo šiek tiek pasikeitusios…

Ir tai dar ne viskas. Zuikis susodino visus už stalo ir pakvietė į labai įdomią pamokėlę. Jis paragino tėvelius dažniau skaityti kartu su vaikais, papasakojo, kaip svarbu vaikui ir skaityti ir klausytis. Visiems susirinkusiems Zuikis paskaitę labai gražią knygelę, juk tėveliams knygų tikriausiai nieks neskaito, o kaip gera buvo pasiklausyti.

Ir tai dar ne viskas. Kadangi šventės tema buvo Šeima, Zuikis mokino vaikus ir tėvelius pasigaminti bendrą kūrinį – Šeimos medį. Čia jau dirbo visi kartu – piešė, karpė, klijavo, rašė, vieni kitiems padėjo ir vieni kitais pasidžiaugė. Kad labai nenuvargtų, Zuikis visus pavaišino savo vitaminais – morkomis. Oi kokios jos skanios.

Kokia šventė be torto! Tėveliai pasirūpino, kad ant stalo atsirastų šeimyninis tortas, kuris buvo labai gražus ir skanus. O po vaišių vaikai dar neskubėjo namo, juk bibliotekoj tiek įdomių veiklų: apžiūrėjo vaikiškų knygų parodėlę, žaidė su žaislais vaikų kambaryje.

Dėkojame mokytojai Reginai, kuri suburia visus kartu bendroms veikloms ir kuria tokias gražias šventes. Dėkojame mokytojai Dianai, kuri moko vaikus skambių dainų ir žaidimų. Dėkojame bibliotekos darbuotojams, kurie visada maloniai priima ir tiek įdomių dalykų parodo. Tik vieni kitiems padėdami ir paskatindami, kursime šventes, kurios daro mūsų gyvenimą spalvingesnį.

Zarasų „Santarvės” pradinės mokyklos 1c klasės mokinių tėveliai.
Nuotraukos Gintarės Laurikėnienės

zoomed dsc 0383

zoomed dsc 0394

zoomed dsc 0398

zoomed dsc 0406

zoomed dsc 0414

zoomed dsc 0422

zoomed dsc 0442

zoomed dsc 0456

zoomed dsc 0473

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite