UGNIAGESIAI ĮSPĖJA: BŪKITE ATSARGŪS PRIE VANDENS TELKINIŲ

0
19
DSC08320 m 17354

Šiemet ugniagesiai gelbėtojai jau atliko 263 gelbėjimo darbus vandenyje. Jie ištraukė 61 skenduolį, iš jų 3 nepilnamečius, ir išgelbėjo 29 skęstančius žmones. Vien birželį iš vandens telkinių jau ištraukti 4 skenduoliai.

Birželio 1 d. pranešta, kad Biržų rajone, Agluonos upėje, plūduriuoja moters kūnas. Jis buvo ištrauktas ir perduotas policijos pareigūnams. Birželio 2 d. Kauno mariose, 20 m nuo kranto, taip pat pastebėtas plūduriuojantis žmogaus kūnas. Birželio 6 d. Vilniaus rajone, Tapelių kaime, Lydekinio ežere, aptiktas nenustatytos tapatybės žmogaus kūnas. Birželio 7 d. Rokiškio rajone, Bindzeliškių kaime, tvenkinyje nuskendo 1955 m. gimęs vyras.

Kad neįvyktų tokių skaudžių nelaimių, ugniagesiai gelbėtojai įspėja: būkite atsargūs prie vandens telkinių: nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose. Nesimaudykite pavalgę ar apsvaigę nuo alkoholio. Nenerkite staiga į vandenį, jeigu ilgai buvote saulėkaitoje. Neplaukite per toli nuo kranto, ypač už plūdurų, nes pervertinę savo jėgas galite nebesugebėti parplaukti į krantą. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių.

Draudžiama maudytis karjeruose, kanaluose, priešgaisriniuose rezervuaruose, kūdrose, kur nėra įrengta paplūdimių ir kur nebudi gelbėtojai. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti. Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite