KAUNIETIS MŪSŲ RAJONE GAMINO METAMFETAMINĄ

0
26
teismas

Panevėžyje griežtą nuosprendį išgirdo kaunietis, savo sodyboje Zarasų rajone gaminęs psichotropinę medžiagą – metamfetaminą. Per kratas šioje sodyboje teisėtvarkos pareigūnai rado labai didelį kiekį metamfetamino ir žaliavos – prekursorių – jam gaminti. Be to, čia surasti ir 49 vienetai neteisėtai laikomų 9 mm šovinių bei arbaletas su strėlėmis.

Kaune gyvenantis 42 metų Ž. K. Panevėžio apygardos teismo praėjusią savaitę buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei neteisėto disponavimo šaudmenimis ir nešaunamuoju ginklu. Jam skirta 12,5 metų laisvės atėmimo bausmė.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, o jiems vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Tomas Songaila.

Tyrimas buvo pradėtas pernai, gavus informacijos, kad Ž. K. savo nuošalioje sodyboje galimai gamina narkotinę medžiagą ir disponuoja dideliais jos kiekiais. Buvo atlikti teismo sankcionuoti kriminalinės žvalgybos veiksmai ir kratos sodyboje, o Ž. K. sulaikytas.

Kratos metu Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai įvairiose sodybos vietose ir aplinkinėje teritorijoje rado 245 gramus metamfetamino ir ne vieną talpą su prekursoriais, taip pat įrangą narkotinėms medžiagoms gaminti.

Metamfetamino pėdsakų buvo rasta ir ant Ž. K. sportinių kelnių, nors jis ikiteisminio tyrimo metu kategoriškai neigė, kad yra susijęs su jo sodyboje rastomis narkotinėmis medžiagomis ir jų ruošiniais.

Kai per teismo posėdį buvo parodyti vaizdo įrašai ir atliktas įrodymų tyrimas, teisiamasis iš dalies pripažino savo kaltę – ėmė teigti, kad iš tiesų bandė pasigaminti kvaišalų, tačiau jam nepavyko ir jis viską sunaikino. Tai, ką rado pareigūnai kratos metu, neva priklauso jo pažįstamui Donatui, kurio pavardės nežino – jam kelis kartus buvo išnuomavęs sodybą.

Ž. K. taip pat paaiškino, kad arbaletą su strėlėmis jam prieš kelerius metus padovanojo draugai. Arbaletą jis laikė pirtelėje nežinodamas, kad tam reikalingas leidimas. O per kratą rastus šovinius teigė matantis pirmą kartą.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius teismo prašė Ž. K. skirti 13-kos metų laisvės atėmimo bausmę.

Teismas pripažino Ž. K. kaltu dėl visų kaltinimų, kuriuos jam kvalifikavo prokurorai. Skirdamas bausmę, Panevėžio apygardos teismo teisėjas konstatavo, kad teisiamasis gamino ir laikė labai didelį psichotropinių medžiagų ir pirmos kategorijos pirmtako (prekursoriaus) kiekį bei įrangą kvaišalams gaminti. Siekimu išvengti baudžiamosios atsakomybės teismas įvertino ir Ž. K. teiginius, kad sodybos rakinamoje patalpoje rasti šoviniai priklauso ne jam.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. Paskelbus nuosprendį, nuteistasis buvo suimtas teismo salėje.

Parengta pagal Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros pranešimą

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite