VIKTORINOS APDOVANOJIMAI NUKELIAVO Į ANTAZAVĘ

0
19
DSC 3364

Panevėžio teritorinės ligonių kasos (TLK) atstovai praėjusios savaitės pabaigoje pradžiugino Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos II ir III klasių mokinius. Į mokyklą nuvežta daugybė apdovanojimų, kurių antazaviškiai nusipelnė dalyvaudami 2018 metų spalio mėnesį vykusioje Panevėžio TLK viktorinoje „Ar viską žinai apie sveikatos draudimą ir ne tik?“

Mokyklos gimnazistai ne pirmus metus dalyvauja viktorinoje, o šįmet net septyniolikai iš dvidešimties dalyvių pavyko iškovoti Panevėžio TLK direktoriaus padėkos raštus ir prizus: III kl. mokinys Romanas Velgus tapo vienu iš viktorinos nugalėtojų, o kiti šešiolika gavo paskatinamuosius prizus. Padėkos raštai ir specialūs prizai įteikti gimnazijos anglų k. bei matematikos mokytojoms Ramūnei Vabolytei ir Danutei Jankauskienei. Mokytojoms dėkota už aktyvų mokinių skatinimą dalyvauti viktorinoje, atsižvelgiant į daugelio dalyvių pasiektus laimėjimus.

Kaip teigia D. Jankauskienė, mokiniai kasmet labai laukia, kada bus paskelbta viktorina ir noriai joje dalyvauja. Sunkiausia paprastai būna atsakyti į klausimus, susijusius su Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto išlaidomis, bet vieni tiesiog spėja, kiti, prisiminę ligonių kasos specialistų vizitus mokykloje, įsidėmi, kad sveikatos priežiūros paslaugos yra brangios, ir atsakinėja racionaliai.

„Viktoriną organizavome septintą kartą ir džiaugiamės, kad ji tarp mokinių – vis dar populiari. Nors šiųmetė, ko gero, buvo sunkiausia, nes reikėjo atsakyti į daugiausiai klausimų – 35 (ankstesniais metais 20–30), ji buvo gausiausia dalyvių ir mokyklų skaičiumi – sulaukėme 313 dalyvių iš 20 mokyklų (9 savivaldybių) – Panevėžio miesto ir rajono, Anykščių, Kupiškio, Ignalinos, Pasvalio, Rokiškio, Utenos, Zarasų rajonų. Šįmet galime džiaugtis, kad mokiniai patys labai aktyviai atsakinėjo į klausimus – neprireikė nė priminti“, – sako Panevėžio TLK direktoriaus pavaduotoja Alma Čiplienė.

Panevėžio TLK atstovai pastebėjo, jog kai kurie Antazavės mokiniai šįmet klydo atsakydami, kiek laiko mažiausiai reikia eiti vidutiniu žingsniu vaikščiojant, kad tai būtų fizinis aktyvumas, kai kurie susipainiojo atsakydami, kiek Lietuvoje yra ligonių kasų, kaip elgtis, jei medikų pagalbos prireikė savaitgalį ar šventinę dieną, taip pat neteisingai atsakė į klausimus, kiek ligonių kasoms kainuoja 1 apsidraudusio privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) paciento bronchito ir astmos gydymas ligoninėje, kokia vidutinė suma 2017 m. buvo skirta 1 paciento priešvėžiniams vaistams kompensuoti.

Ligonių kasos darbuotojų vizitas Antazavės gimnazijoje neapsiribojo tik apdovanojimų įteikimu. Visiems II ir III kl. gimnazistams parodytas filmukas apie sveikatos apsaugos sistemos privalumus, trumpai papasakota apie mokinių ir studentų PSD, Europos sveikatos draudimo kortelę ir pan.

Šiais metais nugalėtojais tapo tie viktorinos dalyviai, kurie teisingiausiai atsakė į klausimus ir surinko po 33–32 taškus iš 35 galimų. Tiems, kurie surinko po 31 tašką, skirti paskatinamieji prizai.

Paskatinamieji prizai skirti šiems Zarasų r. Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos mokiniams: Ramonai Labutytei (III kl.); Gyčiui Andriūnui (III kl.); Eiridui Vietriniui (III kl.); Gretai Mieliauskaitei (III kl.); Karoliui Mikailai (III kl.); Justui Maračinskui (III kl.); Rokui Malakauskui (II kl.); Evaldui Šeikui (II kl.); Vaivai Paurytei (II kl.); Snieguolei Gaidytei (II kl.); Karinai Putinauskaitei (II kl.); Gailei Gruzdaitei (II kl.); Emilei Jankauskaitei (II kl.); Eimantui Merkiui (II kl.); Gyčiui Asipauskui (II kl.); Genadijui Vingeliui (II kl.).

Panevėžio TLK dėkoja visiems viktorinos dalyviams. Kam nepasisekė šiais metais, tie savo jėgas galės išbandyti kitą rudenį, nes organizuoti viktoriną planuojama ir kitąmet.
Teisingi viktorinos atsakymai skelbiami interneto svetainėje www.paneveziotlk.lt (paspaudus reklamjuostę „Viktorinos atsakymai“).

Panevėžio teritorinė ligonių kasa

DSC 3370

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite