„ĮGŪDŽIŲ LABORATORIJA“ KVIEČIA JAUNUS ŽMONES Į 30 DIENŲ IŠŠŪKĮ!

0
26
komandinės užduotys

„Įgūdžių laboratorija“ – pirmoji Lietuvoje alternatyvi mokykla-stovykla jaunų žmonių bendruomenei. „Įgūdžių laboratorijoje“ dešimt jaunuolių, gyvendami kartu ir medžio dirbtuvėse gamindami inovatyvius dizaino gaminius, ugdosi darbinius ir socialinius įgūdžius. Alternatyvi mokyklos programa apima jaunų žmonių bendruomenės kūrimą, pameistrystę medžio dirbtuvėse, patyriminius žygius, maisto gaminimą. Stovyklos vyksta visais metų laikais Antalieptės miestelyje (Zarasų r.) įsikūrusiame „Inovatorių slėnyje“ – istorijos, išskirtinės gamtos ir kūrybos apsuptyje. Antroji „Įgūdžių laboratorijos“ stovykla prasideda netrukus – 2019 m. sausio 29 d.

Kas gali dalyvauti „Įgūdžių laboratorijoje“?
Gera žinia tai, kad „Įgūdžių laboratorijoje“ gali dalyvauti Anykščių, Zarasų, Utenos, Visagino, Molėtų ir Ignalinos rajonų jaunuoliai. Merginos ir vaikinai nuo 14 iki 18 metų kviečiami dalyvauti vasarą, o vyresni nuo 18 iki 35 metų, kitu metų laiku. Prioritetas teikiamas jaunuoliams patiriantiems socialinę atskirtį, turintiems negalią, probacijos pareigūnų prižiūrimiems jaunuoliams ir kitiems jauniems žmonėms, kurie stokoja socialinių ir darbinių įgūdžių.

Kokią naudą gauna dalyviai?
„Įgūdžių laboratorijos“ dalyviams suteikiamas neformalaus ugdymo pažymėjimas, nemokamas maitinimas ir apgyvendinimas stovyklos metu. Jaunuoliai per 30 dienų išmoksta naudotis medžio apdirbimo įranga, pozityviai bendrauti, valdyti asmeninius finansus, gaminti maistą, tvarkytis buityje. Jaunuoliams teikiama socialinio darbuotojo, psichologo ir karjeros konsultanto pagalba.

Pirmosios „Įgūdžių laboratorijos“ dalyvis Romanas iš Antazavės sako, kad „Čia išmokau naudotis skirtingais instrumentais ir ne tik. Išmokau pasitikėti žmonėmis, nebijoti bendrauti. Buvo labai daug užsiėmimų, ekstremalių žygių su nakvyne ir visokių kitų dalykų. Vadovai yra nuostabus žmonės, jie visada pasiruošę padėti“.

Didelę dalį stovyklos jauni žmonės, kartu su meistrų komanda, dirba medžio dirbtuvėse, kur gamina inovatyvius dizaino gaminius, arba antram gyvenimui prikelia niekam nebereikalingus baldus. „Manome, kad pameistrystė yra tinkamas metodas ugdyti jaunų žmonių darbiniams gebėjimams ir motyvacijai, kadangi rezultatas yra greitai matomas, apčiuopiamas, o jaunuolis gali jį pamatyti ir pasakyti „Aš irgi galiu!” – sako “Įgūdžių laboratorijos” sumanytojas Arūnas Survila.

„Įgūdžių laboratorija“ – erdvė komandiniam ir individuliam darbui
Stovykloje daug dėmesio skiriama jauno žmogaus santykio su kitais kūrimui. Pradedant nuo to, kad 10 jaunų žmonių mėnesį gyvena viename name, kur patys nustato bendro gyvenimo taisykles, skirstosi buities darbus, kartu organizuoja savo laisvalaikį, taip mokydamiesi klausyti, įsiklausyti, derinti skirtingus poreikius, nuostatas. Neformalaus ugdymo metodai, patyriminiai žygiai pėsčiomis, dviračiais ar kajakais padeda jauniems žmonėm geriau suprasti savo vaidmenį grupėje, identifikuoti stiprybes ir silpnybes, atrasti priemones kaip galima dirbti su savimi ir padėti kitiems, mokytis spręsti konfliktines situacijas, bendradarbiauti.

„Įgūdžių laboratorijoje“ daug dėmesio skiriama individualiam darbui su kiekvienu dalyviu. Šiuo atveju yra skatinama jaunų žmonių savirefleksija, siekiama suprasti ir parinkti individualų mokymosi būdą, motyvuoti veikti, konsultuoti ties mokymosi ar karjeros klausimais, padėti jaunam žmogui atrasti tinkamiausią ir jį motyvuojančią veiklą.

Susidomėjusius „Įgūdžių laboratorija“ kviečiame susisiekti.
Vytautas Eidėjus
Programos „Įgūdžių laboratorija“ koordinatorius
+37060012941
vytautas.eidejus@zmogui.lt
www.igudziulaboratorija.lt

Dalyvių sukurti ir pagaminti švietuvai

Profesinio orientavimo susitikikme su ugniagesiais gelbėtojais

straipsniui

Su meistru sauliumi

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite