LENKTYNĖS JAU LAUKIA IR SPORTO ENTUZIASTŲ, IR ŽIŪROVŲ

0
30
1

Ristūnų tradicinių lenktynių „Sartai 2019“ organizacinio komiteto nariai praėjusį trečiadienį buvo susirinkę į posėdį. Tradiciškai kasmet šią šventę rengia Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija kartu su Zarasų rajono savivaldybe.

Dusetų kultūros centro Dusetų dailės galerijos salėje komiteto nariai, kiti šių lenktynių organizatoriai detaliai aptarė paskutines šventės organizavimo detales.

Pasitarime kalbėjo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis pabrėžė, kad Sartų lenktynės – vienas gražiausių renginių Zarasų rajone, jos garsina rajoną visoje šalyje. Todėl organizatoriai tikrai padirbėjo puikiai ir šventė bus įspūdinga. Mažoji kultūros sostine paskelbtos Dusetos šiemet pažymi 500 metų sukaktį. Tikimąsi, kad šiemetinės lenktynės bei nacionalinį paveldą ir etnines vertybes propaguojanti mugė sutrauks daug žiūrovų ne tik iš Lietuvos. Meras patikino, kad iš Sartų šventės dalyviai išsiveš nepakartojamų įspūdžių bei šventę primenančių lauktuvių, o lenktynių nugalėtojai ir prizininkai išsidalys solidžius prizus.

Pasitarime buvo pabrėžta, kad ledas hipodromo take – pagrindinė būsimos žirgų sporto šventės sąlyga. Lenktynių organizacinio komiteto narys, Lietuvos žirgyno direktorius Edgaras Jeninas pabrėžė, kad kai šaltis ėmė kaustyti žemę, ant hipodromo tako buvo pradėtas spausti sniegas, o vėliau jį liejo Sartų ežero vandeniu. Direktorius patikino, kad lenktynės turi būti džiugios ir žavingos.

Prizinis lenktynių fondas išaugo iki 21 tūkstančio eurų. Lenktynių entuziazmas, o kartu ir prizai skatina važnyčiotojus varžytis Dusetų hipodromo ledo take. Šventę „Sartai 2019“ rengiančios VšĮ „Promo Events“ vadovas Darius Jonušis pasitarime padėkojo ištikimiems rėmėjams, įmonėms ir organizacijoms, kurių dėka gyvuoja ir puoselėjamos gražios, šalį garsinančios šio sporto tradicijos.

Šių metų lenktynėse didžiausią piniginį prizą tradiciškai įteiks šių lenktynių organizatorės. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos steigiamo pagrindinio – Didžiojo žiemos prizo laimėtojui ir prizininkams – prizo dydis 4000 eurų. Šių lenktynių organizatorė– Zarasų rajono savivaldybė- irgi įsteigė solidų 3500 eurų piniginį prizą.

Posėdyje aktualius organizacinius klausimus aptarė rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Dusetų seniūnas Saulius Kėblys, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Andrejus Jančevskis, Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas valstybinis inspektorius Darius Kazulėnas, AB „Kelių priežiūra“ Šiaurės rytų regiono Zarasų kelių tarnybos vadovas Eugenijus Eltermanas, važnyčiotojas Egidijus Gudonis bei kiti.

Šio posėdžio metu taip aptarti tarnybų bei žinybų, kurios atsakingos už privažiavimo kelius prie lenktynių vietų, automobilių stovėjimo aikštelių parengimą, o taip pat kiti veiklos koordinavimo darbai.

Dusetų kultūros centro Dusetų galerijos direktorius Alvydas Stauskas supažindino su šventės kultūrine programa. Laukiame pulko muzikantų, nuo pat ankstyvo ryto jie linksmins šventės dalyvius. Po ristūnų lenktynių varžybų šventės dalyviai susirinks Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje, čia bus atidaryta tarptautinė meninės fotografijos paroda „Žirgas fotografijoje“. Kultūros centre vakare vyks ir šventę vainikuosiantis grupės „Pop Ladies“ koncertas.

„Sartai 2019“ organizacinio komiteto pirmininkė, Žemės ūkio ministerijos viceministrė Ausma Miškinienė padėkojo visiems organizatoriams už trijų mėnesių darbą. Tikimės, sakė viceministre, kad šis darbo rezultatas bus puikus. Žmonės džiaugsis gražia tradicine švente. Po posėdžio dalyviai lankėsi hipodrome, kur šeštadienį, vasario 2-ąją, vyks ristūnų lenktynės ir nacionalinio kultūrinio paveldo mugė.

Nuotraukose: organizacinio komiteto posėdžio akimirkos.

2

3

3a

4

5

6

7

8

9

10

11

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite