PAŽINTIS SU ANIMACIJA TĘSIASI

0
19
DSC0003

Sausio mėnesį Vaikų literatūros skyriuje prasidėjo P. Širvio progimnazijos septintokų pažintis su animacinių filmų personažais. Moksleiviai dalyvavo Kipro Stankevičiaus piešinių parodos „Anime“ atidaryme ir kūrybinėje pamokoje su autoriumi ir iš Zarasų krašto kilusia dailininke Rasa Vasilevičiūte.

Kovo 1 d. moksleiviai tęsė pažintį su animacijos personažais ir jų piešimu. Atidžiai klausydamiesi dailininkės patarimų Dangira, Amanda, Goda, Greta, Rapolas, Adrija, Vakarė, Kajus, Algintė, Vilius piešė atsineštus mėgstamus personažus. Piešė pieštukais didindami, atspaudė spaustuviniais dažais monotipijos būdu. Nusipiešė ir miniatiūras atspausdami monotipija ir priklijavo susikurdami magnetukus.

Kūrybinės pamokos dalyviai su mokytoju Žydrūnu Dainiu ir direktore Aldona Navickiene padėkoję dailininkei už pamoką, pasidalijimą žiniomis ir patirtimi, išvyko išsinešdami Rasos Vasilevičiūtės padovanotas drobes. Moksleiviai, konsultuojami mokytojo Žydrūno, ant drobių aliejiniais dažais pieš monotipija atspaustus personažus ir balandžio mėnesį bibliotekos lankytojus pakvies į parodos atidarymą Vaikų literatūros skyriuje.

Zina ČERNOVIENĖ,
Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0006

 DSC0013

 DSC0022

 DSC0024

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite