3 POPULIARIAUSI MITAI APIE PARKETĄ

0
75
parketas

Prieš įsigydami bet kokį daiktą, aksesuarą ar paslaugą, dairomės atsiliepimų. Šie, beje, neretai skirtingi. Natūralu, juk kiekvienas turime skirtingus įsitikinimus, nuomonę, patirtį. Vis dėlto, būna, dėl informacijos gausos ar konkurencijos gimsta nepagrįsti mitai. Ne išimtis ir medžio grindys, apie kurias galima išgirsti ne vieną klaidingą teiginį. Todėl šiame straipsnyje pateiksime 3 populiariausius mitus sklandančius internete ir specialistų komentarus.

1. Medines grindis sudėtinga prižiūrėti

Specialistai tvirtina – parketo priežiūra nėra sudėtinga, tam tik reikalingos tinkamos valymo priemonės. Šią grindų dangą su švelnia šluoste ar dulkių siurbliu rekomenduojama valyti bent 1–2 kartus per savaitę. Prieš valant grindis drėgna šluoste, tereikia įsitikinti, jog ji nėra per šlapia.

Svarbu įsigyti specialias, parketlentėms skirtas valymo priemones. Įprastas grindų valiklis, skirtas plytelėms ar vinilinėms grindims, retai tiks medinei grindų dangai. Taip pat, patariama nenaudoti kietų ir aštrių šveitimo priemonių, kurios gali palikti įbrėžimus.

2. Parketas netinkamas grindiniam šildymui

Šiuolaikinės parketo lentos sukurtos taip, kad būtų ilgaamžiškesnės, tvirtos ir atsparios aplinkos poveikiui, tad jas pamatysite dažname interjere. Daugelis jų – su šildomomis grindimis. Svarbu pasirinkti patikimą ir puikiai medžio savybes suvokiantį paslaugos teikėją, kuris įvertins individualią situaciją ir patars.

Grindiniam šildymui tinkamiausios, tvirtos ir atsparios dvisluoksnės parketo lentos. Jos sudarytos iš apatinio ir viršutinio sluoksnių. Apatinis sluoksnis dažnai būna beržo faneros, o viršutinis – ąžuolinis arba uosinis. Viršutinis sluoksnis gali būti 4 arba 6 mm storio, o beržo fanera yra atspari drėgmei ir pasižymi didele varža, todėl puikiai tinka šildomoms grindims.

3. Parketlentės lengvai pažeidžiamos

Kiekvienas daiktas laikui bėgant natūraliai dėvisi – ne išimtis ir bet kokio tipo grindys. Tačiau tinkamai alyva padengtos medžio grindys yra apsaugotos nuo įbrėžimų ilgesniam laikui. Inovatyvaus produkto sluoksnis gali saugoti nuo 3 iki 5 metų, priklausomai nuo to, kur klojama danga. Kitaip nei kitas grindų dangas, medines grindis galima lengvai „atšviežinti“ – padengti alyva arba laku nekeičiant pačios dangos. Tokiu būdu atnaujinamas paviršius ir išlyginami smulkūs paviršiaus įbrėžimai.

Parketo grindų danga nereikalauja intensyvios ir itin išskirtinės priežiūros. Tereikia įsigyti tinkamas valymo priemones ir jas naudoti pagal nurodytą instrukciją. Tinkamai prižiūrimos medinės dangos grindys džiugins estetiškumu ir stebins ilgaamžiškumu. Tad, jeigu domina išskirtine kokybe pasižyminti grindų danga, plačiau apie ją galite sužinoti paspaudę ant šios nuorodos: https://wilbergs.com/parketas/.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite