„SAUGUS ELGESYS ANT LEDO“

0
26
min news zrs 710 resize 774x664 arctic ice 2

2022 m. sausio 26 d. Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai ir Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus specialistai vykdė akciją „Saugus elgesys ant ledo“. Akcija vyko ant Laukesos, Balto, Griežto ir Zaraso ežerų. Jos metu buvo tikrinama, kaip žvejai laikosi įstatymų, ar turi smaigus bei kitas apsisaugojimo priemones. Žvejams buvo aiškinama apie saugų elgesį ant ledo ir ką daryti įlūžus pačiam ar gelbėjant kitą, buvo dalijamos saugaus elgesio atmintinės.

Zarasų rajono savivaldybės administracija ir Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba įspėja gyventojus būti atsargiems ir nelipti ant vandens telkinių ledo – tai nesaugu. Primename: draudžiama ant užšalusių vandens telkinių lipti, vaikščioti (žvejoti), čiuožti, jei ledo storis mažesnis kaip 7 cm. Taip pat, kai ledas nėra skaidrus, atlydžio metu. Draudžiama palikti vaikus ant ledo be suaugusiųjų priežiūros.

Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba ir Zarasų rajono savivaldybės administracija iki balandžio mėnesio kontroliuos, kaip laikomasi saugaus elgesio ant ledo taisyklių. Primename, kad nesilaikantiems Žmonių gyvybės apsaugos vandens telkiniuose, žmonių saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklių, gali būti skiriama bauda nuo 16 iki 60 Eur.

Būkime atsargūs, saugokime save ir kitus.

Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija.

Priedai

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite