GORĮ SUPANTIS PASAULIS MOKSLEIVIŲ KŪRINIUOSE

0
26
DSC0040

Tamsaus ežero dugne gyveno mažas keistas žmogutis Goris. Su jo istorija parašyta lietuvių rašytojo Virgio Šidlausko ir nuostabiai iliustruota dailininkės Marijos Smirnovaitės, Zarasų ‚Santarvės“ pradinės mokyklos III C klasės mokiniai susipažino dalyvauti literatūros valandėlėje „Susitikimas su literatūros personažais“. Aptarę literatūros kūrinį ir įvairias situacijas į kurias patenka ir vaikai bei suaugusieji, kūrybinėse dirbtuvėse vaizdavo Gorio pasaulį.

Kurdami naudojo įvairiausius popieriaus gaminius – vienkartines popierines lėkštes, servetėles išmargintas floristiniais ir kitokiais raštais, spalvotą įvairių faktūrų popierių. Flomasteriais piešė ir iškarpė ežero gelmėse gyvenančias įvairiausias žuvis, buožgalvius, augalus, Gorio namą, netgi dovaną norėdami jam nuotaiką pakelti.  Nepamiršo svarbiausio, pavaizduoti  Gorio surinktų ežero gyventojų pamestų, dar neišsipildžiusių svajonių. Su Rusnės, Kotrynos, Martyno, Luko, Jurgio, Augustės, Mato Dovydo, Gabrielės, Austėjos, Luisos, Dominyko, Edvino, Solvitos, Adėlės, Jono, Pauliaus, Augustės Saulės kūriniais galite susipažinti apsilankę Vaikų literatūros skyriuje edukacinėje erdvėje veikiančioje ekspozicijoje „Gorį supantis pasaulis“.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukų autorė Daria Kravtsova

 DSC0041

 DSC0042

 DSC0043

 DSC0044

 DSC0045

 DSC0046

 DSC0047

 DSC0048

 DSC0049

 DSC0050

 DSC0051

 DSC0052

 DSC0053

 DSC0054

 DSC0055

 DSC0056

 DSC0057

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite