KAIP ATRODO DILGĖLINĖS BĖRIMAS?

0
76
odontol

Dilgėlinė – tai tokia liga, kuri aptinkama vis dažniau. Vieniems ji atsiranda dėl vartojamų vaistų poveikio, kitiems dėl saulės spindulių, tretiems dėl staigių oro temperatūros pasikeitimų. Daug yra kitokių šios ligos atsiradimo priežasčių, o sunkiausia tai, kad net neįmanoma tiksliai sužinoti, iš kur galėjo atsirasti toks ūmus odos išbėrimas, kuris gali būti ir nesunkus, ir gilesnius odos sluoksnius pažeidžiantis. Šio pobūdžio bėrimas ant odos primena nusideginimą dilgėlėmis. Iš to ir kilo dilgėlinės pavadinimas.

Kaip pasireiškia dilgėlinė?

Dilgėlinės simptomai gali pasireikšti arba trumpai, arba kelis mėnesius, kartais net metus. Nors šios ligos simptomai primena vabzdžių įkandimus, dilgėlinę galima atskirti pagal kelis būdus, kurių yra keletas. Vienas iš jų, kai dilgėlinės paburkimai atsiranda bet kurioje kūno vietoje ir gali keisti formą, kilnotis iš vienos vietos į kitą, išnykti ir vėl pasirodyti. Dilgėlinė dar gali būti atpažįstama pagal iškilimus, kurie pasireiškia odos arba raudonos spalvos paburkimais, kurių kraštai aiškiai apibrėžti. Šie paburkimai gali staigiai atsirasti ir taip pat labai greitai pranykti. Spustelėjus raudoną dilgėlinės paburkimą per patį jo vidurį, jis pabąla.

Kada dilgėlinė gali pasidaryti pavojinga?

Dilgėlinė būna dvejopa – arba ūmi trumpalaikė, arba lėtinė ilgalaikė. Pastaroji išsilaiko daugiau nei šešias savaites ir įprastai pasižymi paprastu niežuliu. Abiejų rūšių dilgėlinės, kaip rodo praktika, nebūna pavojingos gyvybei, tačiau jeigu gerklėje atsiranda paburkimai, ar kitokie pakitimai, ribojantys kvėpavimą, tada yra būtina neatidėliotina medicininė pagalba. Kadangi dilgėline gali susirgti ir vaikai, ypač svarbu yra stebėti, ar šis bėrimas neatsiranda minėtose gyvybiškai pavojingose vietose.

Kokiomis priemonėmis būna malšinama dilgėlinė?

Dilgėlinė dažniausiai malšinama nereceptiniais antihistamininiais vaistais. Šie medikamentai blokuoja histamino, kuris sužadina alergines reakcijas, išsiskyrimą odoje. Dilgėlinės keliamiems nemalonumams palengvinti gydytojas gali pasiūlyti dviejų ar trijų antialerginių vaistų derinį, kartu gydymui naudojant ir šaltus kompresus arba specialius balzamus, kurie mažina niežulį. Būna taikomi ir stipresnio veikimo vaistai, tai priklauso nuo to, kaip jums pasireiškia dilgėlinė. Apie tai, kaip patogiau ir tinkamiau įveikti šią nemalonią ligą jums patars ir Lazeriniscentras.lt.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite