BUVUSI ZARASŲ PROKURORĖ NUBAUSTA ADMINISTRACINE TVARKA

0
29
kodeksa

Prieš kurį laiką rašėme apie buvusią Zarasų rajono apylinkės prokuratūros prokurorę Iloną Žukaitę. Skaitytojai pageidavo apie šią buvusią teisėsaugos darbuotoją, jo „žygius“ sužinoti daugiau.

Kaip žinia, po visų skandalų buvusią Zarasų prokurorę, o dabar jau Vilniuje prokurore dirbusią Iloną Žukaitę Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras Evaldas Pašilis įsakymu pripažino, kad ji padarė tarnybinį pažeidimą. Generalinis prokuroras skyrė tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos. Prokuratūros pranešime buvo paskelbta, kad atleista prokurorė pati darė teisės pažeidimus, kurių faktinės aplinkybės „akivaizdžiai kertasi su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis, tokiu savo elgesiu paniekindama ir pažemindama prokuroro ir visos prokuratūros vardą bei sumenkindama prokuratūros autoritetą“. Tačiau viskas buvusiai prokurorei taip nesibaigė. Vilniaus miesto apylinkės teismas nagrinėjo buvusios prokurorės administracinio nusižengimo bylą . Buvusiai prokurorei buvo surašytas protokolas pagal tris Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius. Ji buvo kaltinama pasipriešinusi policijai, pažeidusi viešąją tvarką ir įžeidusi policininkų garbę bei orumą. Teisme paaiškėjo daug negražių ir gėdingų dalykų. Į Vilniaus autobusų stotį policijos pareigūnai buvo iškviesti dėl prokurorės šlapinimosi viešojoje vietoje. Moterį šlapinimosi baloje surado stoties valytoja. Kai atvyko policija, prokurorė atsisakė vykdyti teisėtų pareigūnų nurodymų. Pareigūnė keikėsi, vartojo neįprastą keiksmažodį „šliumparka“. Ši agresyvi teisėsaugos pareigūnė bandė net įspirti pareigūnams. Grasino visus atleisti iš tarnybos. Teisme policijos pareigūnas teisme pabrėžė, kad per dvidešimt penkerius tarnybos metus jo taip neįžeidinėjo net nusikaltėliai. Teisme Ilona Žukaitė iš dalies pripažino savo kaltę. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad pripažįsta Iloną Žukaitę kalta pagal visus tris Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius. Buvusi prokurorė nubausta 140 eurų bauda. Šis teismo verdiktas dar gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui.

Jeronimas Butkus

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite