KVIEČIAME BALSUOTI UŽ LABIAUSIAI ZARASŲ RAJONUI TINKANČIĄ VIZIJĄ

0
22
sav

Šiuo metu Zarasų rajono savivaldybės administracija rengia Zarasų rajono savivaldybės 2022–2030 metų strateginio plėtros plano projektą. Viena svarbiausių šio plano dalių – Zarasų rajono vizija iki 2030 metų.

4 darbo grupių nariai, kurių sudėtį sudaro Zarasų rajono savivaldybės tarybos nariai, administracijos darbuotojai, įvairių Zarasų rajono biudžetinių, viešųjų įstaigų, bendrovių vadovai, suformulavo keturis Zarasų rajono vizijos iki 2030 metų variantus. Zarasų rajono gyventojams suteikiama galimybė nuspręsti, kuris vizijos variantas yra geriausias.

Gyventojai už, jų nuomone, priimtiniausią rajono viziją kviečiami balsuoti Zarasų rajono savivaldybės interneto svetainėje, paspaudus šią nuorodą.

Balsavimas vyks iki 2022 m. kovo 22 d. imtinai.

1. Zarasų kraštas – tai kurortinis Zarasų miestas ir rekreacinės kaimiškos teritorijos poilsiui, kūrybai, džiaugsmui, tvariam gyvenimui ir verslui prie ežerų!

2. Zarasų rajonas – patraukli erdvė darbui ir inovatyviam verslui, gyvenimui ir kurortiniam poilsiui, su išplėtota ekonomine ir socialine infrastruktūra, bendradarbiaujančių ir iniciatyvių žmonių bendruomene, kultūros ir kultūrinio turizmo plėtra, sveika ir saugia išorės veiksniams aplinka.

3. Zarasai – kurortinis, bendruomeniškas kraštas kokybiškai gyventi, kurti, aktyviai poilsiauti ir inovatyviai dirbti.

4. Zarasų rajonas – aukštos gyvenimo kokybės, įtraukus, bendruomeniškas, inovatyviam darbui ir aktyviam poilsiui patrauklus ežerų kraštas, sėkmingai panaudojantis savo gamtinį ir kultūrinį potencialą, saugantis tradicijas ir atviras naujakuriams.

Rengiant Zarasų rajono savivaldybės 2022–2030 metų strateginį plėtros planą, suformuluoti 4 strateginiai Zarasų rajono prioritetai (kryptys):

I PRIORITETAS. Pažangios, konkurencingos ir tvarios ekonominės plėtros skatinimas.
Šia prioritetine plėtros kryptimi siekiama sukurti investicinės ir verslo plėtros aplinką, palankią investicijų pritraukimui bei vietiniam verslui, naujų, kokybiškų, aukštos pridėtinės vertės darbo vietų kūrimui, motyvuojančią pritraukti asmenis, dirbančius nuotoliniu būdu. Prioritetas numato turizmo bei kurortinį vystymą, pritaikant gamtos, istorinius ir kultūros paveldo objektus turizmui, kuriant kurortui būtiną infrastruktūrą, užtikrinant turizmo paslaugų rinkodarą ir informacinę sklaidą. Žemės ūkio plėtros pagrindas pažangaus ūkininkavimo ir ūkių modernizavimo skatinimas, maisto tiekimo grandinių ir vietinių maisto sistemų kūrimas, alternatyvių veiklų kaime plėtra.

II PRIORITETAS. Viešųjų paslaugų kokybės ir prieinamumo užtikrinimas.
Šia prioritetine plėtros kryptimi siekiama modernizuoti švietimo, sporto, socialinės apsaugos, sveikatos priežiūros, kultūros įstaigų infrastruktūrą, diegti šiose įstaigose inovacijas, informacines sistemas bei elektronines paslaugas, pritraukti jaunus, kvalifikuotus specialistus į savivaldybę, didinti neformaliojo švietimo prieinamumą, skatinti gyventojų sveiką gyvenseną bei fizinį aktyvumą, užtikrinti socialinę apsaugą visoms labiausiai pažeidžiamoms gyventojų grupėms, kurti vaikui ir šeimai palankią aplinką.

III PRIORITETAS. Darnios aplinkos užtikrinimas ir patrauklaus kraštovaizdžio puoselėjimas.
Šia prioritetine kryptimi siekiama darnios aplinkos rajone, susisiekimo infrastruktūros gerinimo ir eismo saugumo didinimo, tvaraus judumo, naudojantis viešuoju transportu bei ekologiškomis transporto priemonėmis, taikant gyventojų mobilumą skatinančias alternatyvias paslaugas. Vystant rajono viešąją infrastruktūrą, bus plėtojama apšvietimo infrastruktūra, ypač kaimiškose vietovėse, įgyvendinami energijos efektyvumą didinantys viešųjų pastatų modernizavimo projektai, vandens tiekimo ir buitinių bei paviršinių nuotekų infrastruktūros plėtros priemonės, plėtojamos ekologinės inovacijos.

IV PRIORITETAS. Atsakinga bendruomenė ir piliečiams atvira savivalda.
Šia prioritetine kryptimi siekiama viešojo valdymo efektyvumo didinimo, gerinant informacinių technologijų bazę, atnaujinant savivaldybės ir įstaigų interneto tinklalapius bei tobulinant teikiamas elektroninės paslaugos. Bus skatinamas rajono Savivaldybės jaunimo organizacijų, neformalių jaunimo grupių, su jaunimu dirbančių organizacijų bendradarbiavimas, bendradarbiavimas su rajono Savivaldybės administracija bei kitomis šalies ir užsienio jaunimo organizacijomis. Siekiant didinti nevyriausybinio sektoriaus įtrauktį, rajono Savivaldybė skatins savanorišką veiklą, skatins aktyviai veikti nevyriausybines, bendruomenines, jaunimo organizacijas, jaunimo neformalias grupes, plėtos mobilų darbą su jaunimu, steigs atviras jaunimo erdves ar centrus, skatins jaunimo verslumą, didins jo užimtumą, taikant naujus, inovatyvius metodus. Bus didinamas bendruomenės įsitraukimas į valdymą, taikant įvairias organizacines bei bendradarbiavimo formas, viešųjų paslaugų teikimo perdavimas nevyriausybinėms organizacijoms bei socialiniam verslui.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite