KAČIŲ MAISTAS: SAUSAS, ŠLAPIAS AR RAW? PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI

0
23
katė

Mityba yra tiesiogiai susijusi su katės sveikata, gera savijauta, augimu, išvaizda. Besirenkantys, koks mitybos principas tinkamiausias keturkojui, paprastai renkasi iš trijų variantų: šėrimas sausu, šlapiu maistu arba žalia mėsa. Ką pasirinkti? Kokie kiekvieno iš jų privalumai bei trūkumai?

Sausas maistas katei: privalumai ir trūkumai

Aukštos kokybės sausas maistas bus subalansuotas ir Jūsų augintinis gaus visas jam reikalingas medžiagas. Verta paminėti ir tai, jog sausas ėdalas naudingas keturkojų dantims – padeda pašalinti apnašas. Taip pat svarbu, jog ėsdama sausą maistą katė labiau ištrokšta, todėl laka daugiau vandens, kas yra svarbu jos organizmui. Žinoma, kalbėdami apie privalumus nepamirškime ir patrauklios sauso ėdalo kainos bei labai patogaus laikymo, ilgo galiojimo termino.

O kokie trūkumai? Pirmiausia, reikia skirti dėmesio ir stebėti, ar maitindamasi sausu ėdalu katė pakankamai vartoja vandens. Taip pat tikslinga rinktis tik aukštos kokybės sausą ėdalą, siekiant aprūpinti katės organizmą reikiamomis medžiagomis.

Šlapias maistas katei: privalumai ir trūkumai

Bene didžiausias privalumas – didelis drėgmės kiekis, kuris naudingas katės organizmui. Mažas vandens suvartojimas didina daugelio ligų riziką, todėl konservai šiame kontekste turi didelį pranašumą. Taip pat šlapias ėdalas yra itin aromatingas bei gardus, tad katės noriai juo mėgaujasi. Konservai dėl savo minkštumo idealiai tinka keturkojams, kurie turi dantų, virškinimo problemų, gyja po operacijų ir pan. Negana to, rinkoje rasite itin platų konservų katėms pasirinkimą, todėl nesunkiai atrasite Jūsų keturkojo mėgstamiausią.

Tiesa, įvertinkite tai, jog konservai nėra pigūs, jų galiojimas terminuotas, o atidarytą pakuotę reikia laikyti tam tikroje temperatūroje.

Jei nuspręsite rinktis sausą ėdalą ar konservus, labai didelį pasirinkimą rasite https://evet.lt/ e. parduotuvėje.

RAW mityba: privalumai ir trūkumai

Natūralumo šalininkams patiks tai, jog tai bene natūraliausia mityba, kuri, tinkamai parinkta, suteiks katei baltymų, riebalų, mineralų ir kitų vertingų medžiagų. Taip pat ji palyginti nebrangi, tačiau verta rinktis produktus iš ekologiškai auginančių. Svarbu, jog žalioje mėsoje yra daug drėgmės, todėl augintiniui negrės dehidratacija.

Visgi verta žinoti, jog katės šėrimas žalia mėsa reikalauja atitinkamų specifinių žinių, siekiant parinkti tinkamas normas, apskaičiuoti tai, kad katė gautų visų reikalingų organizmui medžiagų. Subalansuoti mitybą tokiu atveju nebus lengva. Vartojant žalią mėsą keturkojį reikia stebėti, ar neatsiranda maisto netoleravimo simptomų, virškinimo problemų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite