JAUNIMO METAMS PAMINĖTI – JAUNIMO PARKAS

0
24
1
2022-ieji yra paskelbti Lietuvos ir Europos jaunimo metais. Šiemet visuomenė skatinama labiau atkreipti dėmesį į jaunimo politiką ir drauge spręsti jauniems žmonėms kylančias problemas, dalyvauti įvairiose jaunimui skirtose veiklose, renginiuose, iniciatyvose. 

 
Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos ir Lietuvos savivaldybių asociacijos iniciatyva Lietuvoje yra kuriamas vienas didelis „Jaunimo parkas“, kuomet kiekvienoje savivaldybėje bus pasodinta po vieną ąžuoliuką, išaugintą iš Stelmužės ąžuolo gilės. 60 pasodintų ąžuoliukų susijungs į vieną interaktyvų žemėlapį, talpinamą Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos tinklapyje, kuriame galėsite matyti ąžuoliukų pasodinimo vietas ir kiekvienos savivaldybės QR kodus, kuriuos nuskaičius atsivers informacija, aktuali jaunimui konkrečioje savivaldybėje.
 
Rugpjūčio 12 d., minint Tarptautinę jaunimo dieną, Zarasų miesto Sėlių aikštėje buvo iškilmingai pasodintas mažasis Zarasų stelmužiukas. Ąžuoliuko sodinime dalyvavęs Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas pasidžiaugė, kad šia gražia iniciatyva prasidėjo Zarasų miesto gimtadienio 516-ojo gimtadienio šventimas. Meras linkėjo, kad šis medelis taptų mūsų visų stiprybės simboliu. Susirinkusius pasveikino Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas ir Zarasų atviro jaunimo centro vadovas Ramūnas Keršys, kurie nuoširdžiai padėkojo už svarų indėlį ąžuoliukus auginusiai Stelmužės bažnytinio meno muziejaus muziejininkei Aldonai Miškinienei, kurios dėka Stelmužės vardas bus minimas visoje Lietuvoje.
 
Nuo metų pradžios prie „Jaunimo parko“ iniciatyvos, prisidėjo nemenkas būrelis zarasiškių. Dėkoju Zarasų atviro jaunimo centro darbuotojams ir jaunimui, padėjusiems susodinti ąžuoliukus į vazonus, kuriuos tapo lengviau transportuoti į kitus šalies miestus. Dėkoju UAB „Zarasų autobusų parkas“ direktoriui Virginijui Bakučiui ir įmonės kolektyvui, pasirūpinusiems, jog ąžuoliukai sėkmingai nukeliautų į kitą Lietuvos pusę, pasiekdami pajūrio kraštą. Dėkoju ąžuoliuko sodinime dalyvavusiems Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro direktoriui Aurimui Gudui, Zarasų jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“ prezidentui Erikui Černovui, Zarasų atviro jaunimo centro komandai, Jaunimo metų ambasadoriams ir Savivaldybės jaunimo reikalų tarybos nariams, Zarasų rajono savivaldybės mero patarėjui švietimo ir kultūros, socialinės politikos klausimais Vilhelminui Kuzmickui.
 
Viliamės, kad maži ir gležni ąžuoliukai išaugs į didelį „Jaunimo parką“ bei simbolizuos vieningą ir vis stiprėjančią jaunimo politiką Lietuvoje.
 
Daugiau apie „Jaunimo parko“ iniciatyvą galite paklausyti https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000225702/10-12-transliacija-is-zarasu-tai-lietuvos-ar-latvijos-traukos-vieta. Reportažas iš Stelmužės nuo 1:16.
 
Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė

2

3

4

5

6

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite