NAGRINĖJAMOS GYDYTOJO VIRGINIJAUS SMALSKIO ATLEIDIMO IŠ DARBO APLINKYBĖS

0
39
mfoto w105

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas 2022 m. rugpjūčio 17 d. gavo Zarasų rajono penkiolikos gyventojų kreipimąsi dėl Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro gydytojo Virginijaus Smalskio atleidimo iš darbo. Kreipimesi rašoma (kalba netaisyta) 

„Zarasų miesto gyventojai  yra pasipiktinę sulaukę žinios, kad iš darbo atleistas gydytojas Virginijus Smalskis. Tai labai didžiulė klaida. Tokie gydytojai kaip V. Smalskis verti didžiulės pagarbos. Zarasų PSPC  direktoriaus asmeninės ambicijos negali būti pateisinamos gydytojo atleidimu iš darbo. Kadangi Zarasų PSPC yra viešoji įstaiga, kurios steigėjas yra Zarasų rajono savivaldybė, o jai vadovauja Meras, todėl REIKALAUJAME, KAD BŪTŲ ATŠAUKTAS GYDYTOJO VIRGINIJAUS SMALSKIO ATLEIDIMAS IŠ DARBO. O gydytojas/direktorius A. Barisevičius atleistas iš DIREKTORIAUS PAREIGŲ.  A. Barisevičiaus  poelgis  dėl     GYDYTOJO V.  SMALSKIO YRA  TIKRŲ  TIKRAUSIAS M O B I N G A S“.  
 
Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, reaguodamas į kreipimąsi, sudarė Darbo grupę. Jai pateiktas tikslas – išsiaiškinti Virginijaus Smalskio atleidimo iš darbo aplinkybes. Darbo grupėje yra rajono Savivaldybės tarybos nariai, rajono Savivaldybės administracijos darbuotojai. Darbo grupės pirmininkas – rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gediminas Gaidamavičius.  
 
Rugpjūčio 22 dieną įvyko Darbo grupės posėdis, jame buvo apsvarstyti  Darbo grupės veiklos organizavimo klausimai ir supažindinta su šia situacija. 
 
Posėdyje Darbo grupės vadovas Gediminas Gaidamavičius supažindino grupės narius su veiklos organizavimo tvarka. Grupės nariai  pasirašė konfidencialumo pasižadėjimus. 
 
Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos  Pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius Audronis Barisevičius supažindino su gydytojo Virginijaus Smalskio atleidimą įtakojusiomis aplinkybėmis (netinkamas darbas su pacientų dokumentacijos pildymu, nereagavimas į pateiktus įspėjimus, netinkamu kompensuojamų vaistų išrašymu (atostogų metu), netinkamu  paslaugų teikimu). Virginijus Smalskis atleistas pagal Lietuvos Respublikos darbo kodekso 58 straipsnį. 
 
Posėdyje Darbo grupės nariai atkreipė dėmesį, kad neturi jokios rašytinės informacijos, yra tik vienos šalies situacijos išdėstymas ir, siekiant objektyviai ir visapusiškai įvertinti situaciją, išsiaiškinti aplinkybes, būtini rašytiniai dokumentai bei kitos pusės paaiškinimų dokumentai. 
 
Grupės nariai nutarė Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriui Audroniui Barisevičiui pavesti pateikti Darbo grupei visą su gydytojo V. Smalskio  atleidimu susijusią informaciją.
 
Darbo grupės nariai taip pat nutarė, kad siekiant objektyvumo pasiūlyti Virginijui Smalskiui raštu pateikti informaciją dėl jo atleidimo iš darbo. 
 
Darbo grupė, gavusi visą informaciją, dirbs toliau. 
 
Rajono Savivaldybės informacija 
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite