KĄ MŪSŲ ODAI DUODA VITAMINAS C?

0
56
Ką mūsų odai duoda vitaminas C

Vitaminas C yra legendinis odos priežiūros pasaulyje. Tiesą sakant, kai kurie sako, kad tai yra šventasis gralis visiems su oda susijusiems dalykams ir dėl geros priežasties. Žinoma, kad ši neįtikėtina antioksidantinė, priešuždegiminė maistinė medžiaga pagerina odos tonusą ir tekstūrą, drėkina odą ir mažina senėjimo požymius. Vitamino C galite gauti vaisiuose ir daržovėse, tačiau tai nėra vienintelis būdas mėgautis jo nauda odos sveikatai – jis plačiai naudojamas kosmetikos gaminiuose.

Mokslininkai išsiaiškino, kad kalbant apie sveiką odą, vietinis vitaminas C yra daug veiksmingesnis nei jo vartojimas. Pridėjus vitamino C į savo odos priežiūros rutiną, galite ne tik pašviesinti veido spalvą, bet ir apsaugoti odą nuo saulės spindulių ir kenksmingų laisvųjų radikalų sukeltos žalos. Šis stiprus antioksidantas dažniausiai naudojamas veido prausikliuose, veido serumai su vitaminu c, taip pat aliejuose ir drėkinamuosiuose kremuose. Vitaminas C, taip pat žinomas kaip askorbo rūgštis, yra vandenyje tirpi maistinė medžiaga, kuri atlieka svarbų vaidmenį išlaikant jūsų odą sveiką. Kliniškai įrodyta, kad vietinis vitaminas C turi platų klinikinio pritaikymo spektrą dėl savo antioksidacinių, senėjimą stabdančių ir antipigmentinių savybių. Ši stipri maistinė medžiaga suteikia daug naudos odai.

Trūkstant pakankamai drėgmės, epidermis (viršutinis odos sluoksnis) pradeda sausėti, o tai lemia odos niežėjimą, pleiskanojimą ir priešlaikinį senėjimą. Drėkinimas yra gyvybiškai svarbus norint, kad jūsų oda būtų sveika ir jaunatviška. Laimei, kliniškai įrodyta, kad vitaminas C padeda odai sulaikyti vandenį, išlaiko ją putlią ir lygią bei neleidžia pernelyg riebaluotis ar išsausėti. Tyrėjai išsiaiškino, kad asmenims, kuriems buvo duotas vitamino C turintis priedas, pastebimai ir tvariai pagerėjo odos drėkinimas, elastingumas ir šiurkštumas. Dėmėta, nelygi ir raudona oda gali atsirasti dėl daugelio veiksnių, įskaitant uždegimines odos ligas (pvz., egzemą ir rožinę), saulės poveikį, hormonus ir sveikatos būklę. Tačiau su vitamino C pagalba jums nereikia gyventi su odos paraudimu. Daugybė tyrimų rodo, kad šis galingas vitaminas sumažina paraudimą dėl savo priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių. Vitaminas C taip pat padeda ištaisyti pažeistus kapiliarus, kurie sukelia odos paraudimą, todėl veido oda tampa lygesnė.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite