PRADINUKAI IŠ DUSETŲ DOMĖJOSI POJŪČIAIS IR PRAMOGOMIS

0
30
1

Kas gi nemėgsta keliauti, pamatyti, pabandyti, pajausti? Tikriausiai tokių vaikų ir suaugusiųjų tarpe yra labai mažai, o gal ir visai nėra.

Dusetų K. Būgos gimnazijos priešmokyklinukai ir pradinių klasių mokiniai spalio 7, 11, 18 ir 25 dienomis su mokytojomis lankėsi Zarasų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje. Visi labai norėjo išbandyti pojūčius „Penkių pojūčių kambaryje“ kuriam įrangą paskolino Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka. Susipažinti su bibliotekos pramogomis skirtomis vaikams.

Lankytojai edukaciniuose užsiėmimuose lavino pojūčius žiūrėdami susikaupimo filmukus, mokėsi spalvų ir geometrinių figūrų, klausydamiesi lietuvių liaudies pasakos sužinojo kodėl mėnulis šviečia naktį, o saulė dieną. Grodami mėnulio būgnu klausėsi paslaptingo jo skambesio. Ant šviečiančio stiklo molberto piešė įsivaizduojamus mėnulio gyventojus, žvaigždynus. Piešdami smėliu klausėsi pro pirštus byrančio smėlio šnabždesio. Žiūrėdami filmuką apie Peliuką ir Meškiuką suprato ką reiškia magiški žodžiai „Bet aš turiu tave, o tu – mane, neprapulsim“. Pajuto draugo širdies plakimą.

Po edukacijos „Mėnulio žemėlapis“ leido laiką žaidimų kambaryje, keliavo interaktyviu dviračiu, šoko, pamatė Zarasaitį nuo bibliotekos priestato stogo. Džiaugėsi patirtais įspūdžiais.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

2

3

6

7

8

9

10

11

22

77

88

99

777

999

1010

9999

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite