KVIEČIAME TAPTI NUOLATINIAIS GLOBĖJAIS (RŪPINTOJAIS)

0
51
328020201 649614330298687 6916831279759909405 n

Nuolatinė globa steigiama vaikui, kai jo biologiniai tėvai nesugeba tenkinti vaiko poreikių ir užtikrinti jo normalaus vystymosi. Nustatant nuolatinę globą yra vertinamos tokios tėvų pastangos kaip gebėjimas pasirūpinti šeima, gydymas nuo priklausomybių, buitinių sąlygų gerinimas, tėvystės ir socialinių įgūdžių kaita ir pan.

Kai vaiko biologinių tėvų elgesyje, gyvenimo būde neįžvelgiama jokios pozityvios kaitos yra steigiama nuolatinė globa. Nuolatinės globos tikslas yra užtikrinti vaikui saugią aplinką, kurioje būtų tenkinami jo pagrindiniai poreikiai ir jis jaustųsi saugus. Dažniausiai nuolatinė globa vykdoma tiek laiko, kol ji baigiasi pagal įstatymą.

Nuolatinė globa steigiama teismo nutartimi. Teismo sprendime apibrėžiama tėvų valdžia (vaiko atžvilgiu), nustatomas vaiko globėjas ir vaiko gyvenamoji vieta, skiriamas vaiko turto administratorius. Taip pat teismo sprendime yra nustatomas terminuotas arba neterminuotas tėvų valdžios apribojimas bei tėvų prievolė finansiškai prisidėti prie vaiko išlaikymo.

Nuolatinės globos atveju vaiko tėvai taip pat gali susigrąžinti vaiką į savo šeimą. Apie tokias galimybes sprendžia teismas.

Fiziniai asmenys, norintys tapti nuolatiniais vaiko globėjais, jeigu jie nėra vaiko artimi giminaičiai, privalo baigti pagrindinius GIMK mokymus bei gauti teigiamą vertinimo išvadą apie jų pasirengimą tapti globėjais.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite