ZARASŲ PROFESINĖS MOKYKLOS KOMANDA PELNĖ ANTRĄ VIETĄ

0
123
1

Galime drąsiai pasigirti: puikų konkursą, kurio tikslas ne tik skatinti mokinius domėtis gamtos mokslais, bet ir ugdyti mokinių kūrybiškumą bei kritinį mąstymą, organizavo Zarasų profesinės mokyklos fizikos vyr. mokytoja Donata Radionova bei neformaliojo švietimo organizatorė Simona Matusevičiūtė.

Visus sveikino Zarasų rajono mero rinkimus laimėjusi mūsų mokyklos direktorė Nijolė Guobienė. Ji akcentavo 3 aspektus: loginį mąstymą, atmintį ir nuojautą – jie yra labai svarbūs ir mokantis, ir siekiant laimėjimo.

Komandos trumpai pristatė atliktą namų darbą: „Talismanas“ – pagamintas iš įvairiausių elektronikos atliekų (lempučių, laidų, elementų, maitinimo plokščių, kondensatorių). Užduoties kūrybiškumą ir originalumą vertino Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos dailės mokytoja – metodininkė Petronė Sekonienė.

Kūrybingos, mėgstančios inovacijas mokytojos Donatos Radionovos kurtos užduotys buvo labai įdomios ir originalios.

„Užuominų viktorina“ – iš 5 kategorijų (gyvūnai, architektūra (statiniai), ligos ir negalavimai, medžiagos, augalai), pateikti klausimai turėjo po 5 užuominas. Sunaudojus mažiau užuominų, galima pelnyti daugiau taškų. Kaip įdomu!

„Atmintis“ – puiki galimybė patikrinti savo dėmesingumą: komandoms skirti vienodi tekstai ir tik 2 min. laiko. Tikslas – kuo tiksliau atsakyti į pateiktus klausimus.

Neeilinė užduotis „Mokslininkai“: tai 20 klausimų apie žymius žmones, nusipelniusius gamtai.

„Logika“ – tai 4 keturios loginės užduotys, kurioms atlikti irgi skirtas laiko limitas.

Ar gali būti konkursai be nugalėtojų? Mūsų mokykloje taip nebūna!

Visos komandos gavo po didelį šakotį. Paguodos prizą pelnė komanda iš Joniškio žemės ūkio mokyklos.

Kūrybiškiausiai atlikę namų darbų užduotį – Utenos regioninio profesinio mokymo centro mokiniai.

3 vieta skirta Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus komandai. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad 2 vieta atiteko Zarasų profesinės mokyklos mokiniams.

Nugalėtoja tapo – Kupiškio technologijų ir verslo mokyklos komanda.

Visų prizinių vietų laimėtojai (kiekvienas komandos narys) gavo po „Pegaso“ knygyno čekį.

Neliko nuskriausti ir moksleivius lydėję mokytojai: jiems organizuota ekskursija po Zarasus.

Anglų politikas, filosofas ir eseistas Fransis Bekonas akcentavo: „Kiekviename žmoguje gamta daigina naudingus pasėlius arba piktžoles; tegu jis laiku laisto juos ir naikina jas.“ Pirmąkart organizuotas respublikinė gamtos mokslo žinių konkursas – viktorina tikrai pasėjo daigius vilties grūdus, nes mokinių susižavėjimas ir įspūdžiai įrodė: organizuoti buvo verta.

Giedrė MIČIŪNIENĖ
Nuotraukos autorės

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite