AMATŲ CENTRE ANTAZAVĖS DVARE – TRADICINĖS AMATININKĖS VIOLETOS JASINEVIČIENĖS PARODA ,,VELTINIS FOTOGRAFIJOJE’’

0
76
V.Jasinevičienė plakatas

Violeta Jasinevičienė gimė, augo ir mokėsi Rokiškio mieste. Vėliau Vilniaus Gedimino Technikos Universitete įgijo aukštąjį išsilavinimą. Dirbo finansų srityje.

Būdama tiksliųjų mokslų atstovė, visada domėjosi ir žavėjosi tuo, kas yra susiję su menu, rankdarbiais, lietuviškomis tradicijomis ir amatais. Vaikystės ir paauglystės vasaros praleistos lietuviškame kaime, nuolatinis būvimas gamtos ir darbščių bei kūrybingų žmonių apsuptyje, leido iš arti pažinti nuo senų laikų puoselėtus tradicinius amatus (senelis, mamos tėtis, vėlė vailokus, teta – audė vilnonius kilimus, lino rankšluosčius, lovatieses, rišo sodus, močiutės – mezgė). Tai leido iš arti pažinti ir pačiai save išbandyti daugelyje sričių: mezgime, siuvinėjime, siuvime ir audime. Nuo vaikystės mezgimas buvo didžiausias Violetos hobis. Vėliau (2012 m.) šis pomėgis peraugo į vilnos vėlimą.

Nuo 2014 metų Violeta aktyviai dalyvauja amatininkų ir liaudies meistrų gaminių mugėse, senųjų amatų šventėse, festivaliuose, edukacijose, parodose – konkursuose, demonstruoja senąjį vilnos vėlimo amatą, veda edukacijas.

Nuo 2016 m. Violeta tapo Lietuvos Tautodailininkų Sąjungos nare. 2019 m. tradicinio vilnos vėlimo amato puoselėtoja, sertifikuoto tautinio paveldo produkto – veltiniai – tradicinė amatininkė.

Vilnos vėlimo procese naudoja senąjį tradicinį vilnos vėlimo būdą – vėlimą šlapiuoju būdu. Dekorui naudoja liną, šilką, gintarą. Gaminius dekoruoja naudodama sausąjį vėlimo būdą – badymą vėlimo adata.

Kviečiame apsilankyti Antazavės dvare amatų centre ir pamatyti Violetos Jasinevičienės veltų gaminių fotografijų parodą. Paroda vyks balandžio 7d. – 29d.

Lauksime atvykstant!

Deimantė Maciūtė, Antazavės dvaro amatų centro muziejininkė

V.Jasinevičienė Nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite