PAŽINTIS SU KLAUDIJA PER „DRAUGOTEKĄ“

0
43
atsisiusti 1

Gegužės 18 d. bibliotekoje lankėsi Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos 5 c klasės moksleivių gausus būrys su mokytoja Evelina Kisieliene ir mokytojo padėjėja Nijole Macijauskiene. Moksleiviai dalyvavo edukacinės programos „Žaidžiame Draugoteką“ užsiėmime „Klaudija ir paguodos paieškos knygose“.

Edukacijoje, skirtoje kultūrinių kompetencijų gerinimui per literatūrą ir projekto metu sukurtame virtualiame žaidime „Draugoteka“ paaugliai susipažino su namų netekusia karo pabėgėle Klaudija. Panašaus likimo literatūros personažu Achmetu. Žaisdami ir atlikdami įvairias kūrybines užduotis sužinojo kokie jų pomėgiai, kas padėtų jų bendraamžiams netekusiems namų, draugų, artimųjų išgyventi, geriau jaustis naujoje, jiems svetimoje šalyje ar aplinkoje.

Reflektuodami pasakojo kokių panašumų turi Klaudija ir Achmetas. Kokių tautybių žmonės gyvena šalia mūsų. Kokie bendraamžiai kitataučiai mokosi kartu, kaip jie jaučiasi. Kodėl pažįstami ar šeimos nariai yra išvykę į kitas šalis.

Renginys yra vykdomo projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ dalis.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Vitos Juškėnienės ir autorės

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

12

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite