KODĖL VERTA VALGYTI EKOLOGIŠKĄ MAISTĄ?

0
25
msg 11121 0 62163300 1519235660 thumb

Tai, kad ekologiškas maistas yra kur kas geriau nei tas, kurio paviršius padengtas įvairiais chemikalais – puikiai žino net vaikai. Deja, ekologiškas maistas yra šiek tiek brangesnis, tad žmonės linkę dėti pliusus ir minusus, kad apsispręstų, ar verta papildomai investuoti, tačiau įsigyti maistą be jokių chemikalų.

Toks maistas ne tik neturi chemikalų. Jis yra maistingesnis. Buvo atlikta daug mokslinių tyrimų, kurie pademonstravo, kad ekologiškame maiste išlieka daugiau būtinų maistinių medžiagų, pvz., kalcio ir baltymų. Tai labai aktualu, jei ieškoma maisto su kuo daugiau tam tikros medžiagos. Ieškantiems baltymų šaltinio, ekologiškos kanapių sėklos turėtų būti daug priimtinesnis variantas nei neekologiška jų atmaina. Tiesiog ekologkose sėklose išlieka daug daugiau baltymų ir kitų svarbių medžiagų.

Apie ekologišką maistą galima išgirsti labai daug nuomonių. Kol vieni tikina, kad kiekvienas savimi besirūpinantis asmuo turi valgyti sveiką maistą, tuo tarpu kiti teigia, kad neverta investuoti daugiau, kadangi šiuo metu niekur neauginamas tikrai natūralus maistas. Kaip yra ištikro?

Kas augina ekologišką maistą?

Kadangi vis daugiau žmonių atranda ekologiškos mitybos naudą, tad tuo pačiu natūraliai didėja ir pasiūla. Verslininkai siūlo įsigyti ekologišką maistą ir pagerinti savo sveikatą. Pirmiausia rekomenduojama užsukti į ekologiškus turgelius, kuriuose dažniausiai siūloma įsigyti lietuvišką produkciją. Kitas pasirinkimas – internetinė prekyba, kuri paskutiniu metu itin išpopuliarėjo. Galiausiai, keliavimas į prekybos centrus, tačiau dažniausiai ten parduodama ekologiška produkcija nebūna tokia natūrali, kaip daugelis tikisi. Taigi, labai svarbu atrasti tokią vietą, kurioje parduodami gaminiai tikrai atitinka poreikius.

Prieš pirkdami būtinai patikrinkite ar parduodantis subjektas yra sertifikuotas atitinkamų institucijų. Taip pat atkreipkite dėmesį į prekių ženklinimą. Jei jis tik vadinasi ekologiku, tačiau neturi tokią produkciją atitinkančio ženklinimo – dideli šansai, kad tokia produkcija iš tikrųjų nėra ekologiška.

Kodėl verta rinktis ekologišką maistą?

Kodėl verta rinktis ekologišką maistą? Yra labai daug priežasčių, kurios lemia žmonių pasirinkimą pradėti maitintis kur kas sveikiau.

Ekologiškas maistas yra kupinas vitaminų, kurie padeda Jūsų organizmui jaustis puikiai. Kadangi vienas vaisius turi kur kas daugiau vitaminų nei kad perkant apdirbtus vaisius – reikia suvalgyti kur kas mažesnį kiekį. Taigi, tam tikra prasme ekologiškas maistas tampa pigesnis.

Taip pat ekologiškas maistas nėra toks brangus, kaip daugelis galvoja. Kaip jau minėjome, jo reikia suvalgyti kur kas mažiau. Taip pat verta pagalvoti apie tai, kad rinkdamiesi kokybišką maistą jausitės puikiai, taigi nereikės skirti pinigų vitaminams bei vaistams, kuriuos intensyviai vartoja visuomenė šiuo metu. Svarbiausia, kad iš vaisių gauti vitaminai bus natūralūs, tad organizmas juos kur kas lengviau įsisavins.

Kur galima taupyti, o kur geriau to nedaryti?

Ieškodami ekologiško maisto ir norėdami sutaupyti turėtumėte apsispręsti į kokius produktus labiausiai verta investuoti. Jeigu Jūsų piniginės turinys yra ribotas, tokiu atveju rekomenduojame daugiausia investuoti į sėklas, džiovintus vaisius bei riešutus, kurie labai dažnai pavadinami energijos šaltiniu.

Dėl plačios pasiūlos naudinga detaliau susipažinti su tam tikrų ekologiškų produktų nauda ir išsiaiškinti, kurie turi daugiausia vitaminų. Kaip kad cholera bei chia sėklos, kurios jau seniai rekomenduojamos ne tik dietologų, tačiau ir gydytojų.

Yra daug vietų, kur galite įsigyti ekologiško maisto. Jo galite rasti tiek prekybose centruose, tiek specializuotose sveiko maisto parduotuvėse. Tačiau didžiausią ekologiškų produktų pasirinkimą natūraliai rasite internetinėse tokio maisto parduotuvėse. Iš visų tokių parduotuvių, turbūt geriausią kainos ir kokybės santykį rasite ekorojus.lt ekologiško maisto parduotuvėje. Didelis privalumas yra ten pateikiama informacija: kiekvienas produktas yra detaliai aprašomas bei pateikiama visa nauda, kurią gausite vartodami pasirinktą produktą.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite