MOKINIŲ LIAUDIES DAILĖS KONKURSAS ,,SIDABRO VAINIKĖLIS”

0
46
images

Lietuvos nacionalinis kultūros centras 2018 m. jau šeštą kartą rengia tradicinį Lietuvos moksleivių liaudies dailės konkursą „Sidabro vainikėlis“. Utenos regioninis konkurso turas šiemet vyks Širvintose.

Konkurso tikslai – palaikyti gyvybingas ir gaivinti nykstančias liaudies dailės tradicijas, atskleisti talentingiausius vaikus bei jaunuolius, savo laisvalaikį skiriančius tradicinės liaudies dailės ir dailiųjų amatų studijoms ir jomis paremtai kūrybai. Labai svarbu skatinti visuomenės, ypač jaunosios kartos, domėjimąsi tradiciniais dailiaisiais amatais, ugdyti liaudies dailės tradicijų pažinimą, suteikti galimybę parodyti visuomenei savo darbus, varžytis su bendraamžiais įgūdžiais ir meistriškumu, skatinti mokytojus gilintis į tradicinę liaudies dailę, ypač regionines jos ypatybes, giliau ją pažinti ir taikyti dailės mokymo procese.

Mūsų rajono kai kurių mokyklų mokiniai pastaraisiais metais aktyviai dalyvavo šiame prasmingame konkurse ir pelnė nemažai apdovanojimų. Kviečiame ir šiemet jaunuosius menininkus pateikti savo kūrybos darbus konkursui. Juos iki kovo 16 dienos reikia pristatyti į Zarasų krašto muziejų, kur ne daugiau nei šešių autorių geriausi kūriniai bus atrinkti į regioninį konkurso turą. Parodos uždarymas vyks 2018 m. balandžio 6 d., 13 val., Širvintų rajono savivaldybės kultūros centre. Smulkesnė informacija pateikiama konkurso ,,Sidabro vainikėlis“ nuostatuose, visais klausimais, susijusiais su šiuo konkursu, galite kreiptis į Zarasų krašto muziejų tel. (8 385) 52 456, el. p. muziejus@zarasai.lt

Vasilijus Trusovas, Zarasų krašto muziejaus muziejininkas (kultūrinių renginių koordinatorius)

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite